Тел./факс: +38-044-278-8538
www.narda.org.ua, info@narda.org.ua
© Асоціація агенцій регіонального розвитку України. Усі права застережено.


16.11.2004   Литовці на благодійність витрачають мільйони

Мешканці Литви в масово приєднуються до ініційованої владою ініціативи з надання благодійної допомоги освітнім установам країни.

За інформацією
Росбалт, уже 326 тисяч чоловік по всій країні підтримали нову законодавчу ініціативу, направивши до 2% від сплаченого ними торік прибуткового податку на благодійні потреби. Середній внесок кожного перевищив 25 доларів.

Минулого навчального року в школах і дитячих садках масово збирали кошти батьків. Педагоги закликали батьків скористатися новим законом і перераховувати до двох відсотків податку на рахунок установи, що виховує їхніх дітей.

Державна податкова інспекція Литви повідомила, що усього по країні було зібрано 21 млн. літів (8,2 млн. доларів) і перші тисячі вже пішли адресатам. Сума могла би бути щонайменше в два рази більшою, якби 2% перерахували всі ті громадяни, хто має на це право, а не тільки 326 тис. особливо свідомих.

У цілому в країні зареєстровано 8,5 тис. потенційних отримувачів благодійної допомоги. Це не тільки школи і дитячі садки, але і лікарні, громадські фонди, спортивні організації і т.д.

Джерело: www.rosbalt.ru