Тел./факс: +38-044-278-8538
www.narda.org.ua, info@narda.org.ua
© Асоціація агенцій регіонального розвитку України. Усі права застережено.


18.11.2004   Мережа громад як запорука для ефективного розвитку села

22 листопада Фонд Сталого Розвитку «Стара Волинь» розпочинає реалізацію проекту «Створення в Шепетівському районі Хмельницької області ефективної мережі сільських громад, реалізуючих стратегії сталого розвитку».

Основна мета проекту - сприяти підвищенню рівня компетентності голів сільських громад в питаннях сталого розвитку, стратегічного планування сталого розвитку території в 6-ти відібраних сільських громадах.

Надаватиметься допомога у розробці та реалізації в кожному із сіл-учасників щонайменше одного соціального, економічного або екологічного проекту.

Серед завдань - сприяти підвищенню освітнього рівня громадян в питаннях організації підприємницької діяльності в сільській місцевості, шляхом допомоги у розробці бізнес-планів та розширення мережі сільського туризму.

Створення пілотної комп’ютерної мережі сільських громад в Шепетівському районі забезпечить обмін інформацією та успішними практиками розвитку самоврядування та села. Створюватиметься Консультаційно-Координаційний Центр в смт. Грицеві, що забезпечить його стабільне функціонування як допоміжної структури розвитку територіальних громад в Старій Волині.

Основною метою діяльності Фонду «Стара Волинь» є сприяти перетворенню території Старої Волині (історичної Болохівської Землі), північних районів Хмельницької області, в високорозвинену, завдяки новітнім технологіям, територію з високими економічними і соціальним стандартами життя людей, становленню його як культурно-просвітницького та реакраційно-туристичного центру Волино-Подільського макрорегіону.

Джерело : Фонд Сталого Розвитку "Стара Волинь

 17news_dodatky