Тел./факс: +38-044-278-8538
www.narda.org.ua, info@narda.org.ua
© Асоціація агенцій регіонального розвитку України. Усі права застережено.


19.11.2004   За рейтингом якості життя Україна на 99 позиції
18 листопада впливовий британський журнал The Economіst опублікував рейтинг якості життя в 111 країнах світу "The World іn 2005" - Україна посіла 99 місце.

Згідно з даними журналу The Economіst, найбільш задоволені якістю життя - ірландці, що зайняли перше місце в рейтингу з коефіцієнтом 8,3. Біля них розташувались Швейцарія, Норвегія, Люксембург і Швеція.

Найбагатша країна світу - США - виявилася на 13-му місці, незважаючи на те, що за рівнем доходів на душу населення зайняла друге місце після Люксембургу.

Росія виявилася на 105-му місці зі 111 країн, незважаючи на те що за матеріальними показниками зайняла 55-ту позицію. Гірше, ніж у Росії, життя тільки в Нігерії, Ботсвані, на Гаїті й у Зімбабве, а також у двох колишніх радянських республіках - Узбекистані і Таджикистані.

Довідково.
Перший рейтинг якості життя в різних країнах світу журналу The Economіst підготувала компанія Economіst Іntellіgence Unіt (EІ) - дослідницький підрозділ компанії The Economіst Group, що видає журнал. Робота зі створення рейтингу продовжувався майже рік. У ньому EІ застосувала комбінований підхід до статистичного опису якості життя, з'єднавши разом дані за валовим внутрішнім продуктом на душу населення і результати опитувань населення (усі ці дані були переведені в цифрові коефіцієнти).

В основу опитувань були покладені вісім найважливіших факторів, що, на думку дослідників EІ, і визначають те, наскільки та або інша людина вдоволена життям у своїй країні. Цими факторами є здоров'я, включаючи тривалість життя; політична стабільність і особиста безпека; сімейне життя (з урахуванням рівня розлучень); наявність громадського життя; клімат; рівень безробіття в країні; наявність політичних свобод і рівність статей, що визначається порівняльним аналізом рівня зарплат чоловіків і жінок.

Джерело : http://uralpress.ru/politika