Тел./факс: +38-044-278-8538
www.narda.org.ua, info@narda.org.ua
© Асоціація агенцій регіонального розвитку України. Усі права застережено.


20.12.2004   ЄС виступає за посилену співпрацю з Україною
Після завершення вільних і чесних президентських виборів буде організовано засідання Ради з питань співробітництва ЄС-Україна з метою початку реалізації Плану дій та закладення підґрунтя для більш посиленого співробітництва.

Європейська Рада наголосила на тому, що події, які мають позитивний вплив, продовжувалися, а українські виборці могли вільно обирати свого кандидата.

Європейська Рада закликала органи державної влади України забезпечити проведення переголосування другого туру президентських виборів 26 грудня 2004 року згідно зі стандартами ОБСЄ та Ради Європи щодо демократичних виборів.

Європейський Союз та його держави-члени пропонують максимальну підтримку ОБСЄ/БДІПЛ у спостереженні за ходом виборів, у тому числі шляхом направлення значної кількості міжнародних спостерігачів.

Європейський Союз акцентує на стратегічній важливості України як одного з основних сусідів і партнерів ЄС. Європейська Рада підкреслює, що ЄС прагне більш розширених та особливих відносин через повне використання нових можливостей, запропонованих Європейською політикою сусідства.

Європейська Рада вітає нещодавнє схвалення Радою Плану дій з Україною. Скоро Європейська Рада також чекає конкретних пропозицій від Генерального секретаря/Високого представника та Комісії щодо шляхів зміцнення співробітництва з Україною через повне використання Плану дій, таким чином посилюючи її відносини з Європейським Союзом.

Джерело :
Представництво Європейської Комісії в Україні