Тел./факс: +38-044-278-8538
www.narda.org.ua, info@narda.org.ua
© Асоціація агенцій регіонального розвитку України. Усі права застережено.


30.12.2004   США можуть збільшити фінансову допомогу Україні
Голова підкомітету з іноземних операцій фінансово-бюджетного комітету Конгресу США повідомив, що Америка може збільшити фінансування різних проектів в Україні.

Джим Колбі очолював делегацію конгресу США під час переголосування другого туру виборів Президента України. "Я впевнений, що ми позитивно будемо дивитися на запити з боку Адміністрації Президента щодо фінансування програм в Україні" - сказав голова підкомітету.

Колбі підкреслив, що через тиждень почнеться сесія Конгресу США і його делегація повідомить про значну прихильність українського народу ідеалам свободи.

Колбі повідомив, що США сподівається на співпрацю й надасть підтримку будь-кому, хто переможе на виборах Президента України.

З його слів, незважаючи на значне лідирування лідера блоку партій "Наша Україна" Віктора Ющенка, США утримається від будь-яких привітань до остаточного відновлення результатів переголосування, однак Колбі сказав, що вже зараз можна привітати український народ з тим, що він відстояв своє право на справедливі вибори.

Делегація Конгресу США утрималася від офіційної оцінки виборчого процесу, оскільки вона відвідала тільки кілька виборчих дільниць у Києві.

Він також підкреслив, що немає свідчень того, що гроші, виділені США на підтримку демократії в Україні, опинилися у виборчому фонді одного з кандидатів.