АСОЦІАЦІЯ АГЕНЦІЙ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ
NATIONAL ASSOCIATION OF REGIONAL DEVELOPMENT AGENCIES
 
Розширений пошук
 
   Головний ЗаголовокУкраїнськаАнглійськаДомашня СторінкаКарта СайтуПошукКонтактна інформація
 Головне Меню
 Новини
 Донецькі екологи стурбовані станом довкілля міста
17.01.2005   Донецькі екологи стурбовані станом довкілля міста
Міські громадські організації Донецька звернулися з відкритим листом, в якому заявили про необхідність радикальних змін в екологічній політиці міста.

Громадські організації "Донецький екологічний рух", "Мобільна служба екологічної безпеки" і "Громадський контроль" у листі заявляють таке: "Навколишнє середовище в місті поступово вмирає. На жаль, участь як влади, так і громадськості в природоохоронній діяльності практично непомітно. Проблеми і порушення в екології Донецька вражають різноманіттям і масштабом. Почати з того, що місто стрімко втрачає зелений покрив. Найчастіше вирубка дерев відбувається через масову забудову озеленених територій".

Громадські організації вважають неблагополучною в місті ситуацію з вивозом і утилізацією побутових відходів, збільшенням небезпечних промислових відходів, що накопичуються, забруднення водойм стоками промислових підприємств та ін.

Незважаючи на існуюче перевищення норм забруднення, підприємства збільшують потужності, відкривають нові небезпечні виробництва. "При цьому в обхід закону видаються узгодження і дозволи у всіх інстанціях, а об'єкти приймаються в експлуатацію!" - заявляють громадські організації.

У листі підкреслюється, що екологічні порушення є порушенням прав людини , у першу чергу права на здоров'я і на нормальне навколишнє середовище. Це призводить до погіршення медико-демографічної ситуації, збільшення рівня техногенного забруднення, порушень в імунній системі організму людини, особливо дітей.

Фінансування природоохоронної діяльності залишається закритим і негласним, що створює сприятливий ґрунт для зловживань. Громадські організації вимагають дотримання принципів гласності і відкритості усіх прийнятих рішень, що можуть уплинути на довкілля, вільного доступу до інформації про формування і витрату коштів на природоохоронні недоліки і всі пов'язані з цим заходи, неухильне дотримання законодавчих і нормативних актів, прав і свобод громадян при прийнятті рішень.

Джерело :
"Обком"
www.narda.org.ua
 Реєстрація

 Підписка
 
 Стратегічні програми ААРРУ

 Запровадження сучасної державної регіональної політики в Україні
 Розвиток всеукраїнської мережі експертів та фахівців з регіонального розвитку
 Pозроблення і впровадження нової моделі агенції регіонального розвитку
 Залучення іноземних інвестицій в регіони
 Розвиток малого та середнього бізнесу в Україні
 Розвиток сільських територій

 Регіональний розвиток у ЄС

ААРРУ активно відслідковує важливі новини і події у регіональному розвитку Європейського Союзу

Новини регіонального розвитку в Європейському Союзі

Глосарій основних термінів Європейського Союзу

ГЛОСАРІЙ українською і англійською мовами

 Географія відвідувачів сайту
Locations of visitors to this page