Тел./факс: +38-044-278-8538
www.narda.org.ua, info@narda.org.ua
© Асоціація агенцій регіонального розвитку України. Усі права застережено.


08.02.2005   У Чернівцях на смітті будуть заробляти гроші
У Чернівцях навколо вирішення проблеми зі сміттям мешканці деяких районів об`єднуються в комітети самоорганізації населення.

Одним з проблемних смітників в місті є звалище, яке утворилося біля громадської криниці. Населення вже декілька разів робило спробу ліквідувати звалище, але це не дало результатів.

Мешканці приватного сектору сподіваються, що проблему сміття вже найближчим часом буде вирішено завдяки рішенню Чернівецької міської ради №574 «Про організацію робіт по збору, вивезенню та утилізації твердих побутових відходів з території приватної забудови м. Чернівці та розрахунку населення з надавачами таких послуг» від 04.11.2004 року.

Саме це рішення зобов’язує мешканців в обов’язковому порядку сплачувати щомісячно 1 грн. з особи за вивіз побутового сміття. Вже зараз проводиться організаційна робота зі встановлення контейнерів «Альфатер» на вулицях приватного сектору. Навколо цієї проблеми мешканці мікрорайонів Кемпінг та Калічанка планують об’єднатися в комітети самоорганізації населення.


Автор : Володимир Бешлей, заступник голови Товариства «Український Народний Дім в Чернівцях»