Тел./факс: +38-044-278-8538
www.narda.org.ua, info@narda.org.ua
© Асоціація агенцій регіонального розвитку України. Усі права застережено.


08.02.2005   „Велика сімка” обіцяє найбіднішим країнам списати борги
Міністри фінансів групи семи промислово розвинутих країн світу підтримали плани щодо повного списання боргів найбіднішим країнам.

Дійшли згоди працювати над списанням боргів міжнародним організаціям, таким як МВФ. Як сказав британський міністр фінансів Гордон Браун, ця лондонська зустріч представників найбагатших країн увійде в історію як "саміт, що схвалив повне скасування боргів". За його словами, це допоможе полегшити становище близько 37 держав, після того, як Світовий банк і МВФ проаналізують стан кожної з них окремо.

На цій зустрічі вдалося просунутися у досягненні намічених Лондоном цілей, однак залишилося ще багато роботи. "Ми хочемо цілком звільнити від боргового тягаря окремі, найбідніші країни світу", - заявив Гордон Браун. Але план Брауна зі створення Міжнародного фонду фінансування допомоги країнам, що розвиваються, прийнятий не був. Проти нього виступили США. Британський міністр із закордонного розвитку Гіларі Бенн зазначив, що рішення цього питання знайдуть до наступного року - разом зі США або без них.

Джерело :
"Громадське радіо"