Тел./факс: +38-044-278-8538
www.narda.org.ua, info@narda.org.ua
© Асоціація агенцій регіонального розвитку України. Усі права застережено.


10.02.2005   ЄС запроваджує службу сприяння експорту країнам, що розвиваються
4 лютого ЄС запровадив удосконалену багатомовну версію Служби сприяння експорту, що працюватиме у режимі реального часу в Інтернеті і надаватиме допомогу виробникам з країн, що розвиваються, щодо експорту їхньої продукції на ринки ЄС.

Нова Служба надаватиме кілька нових послуг у режимі реального часу, при чому основні послуги забезпечуватимуться англійською, французькою, іспанською та португальською мовами. Також з’явиться новий розділ „Ринок”, спрямований на полегшення укладення угод між трейдерами, а також розширена база даних з торгової статистики.

Нині ще триває робота над удосконаленням системи, за допомогою якої надаватиметься більш детальна інформація щодо спеціальних вимог до імпорту товарів і внутрішнього оподаткування в країнах ЄС. Очікується, що цю роботу буде закінчено у першій половині 2005 р.

Комісар ЄС з питань торгівлі Петер Мендельсон сказав: „Це ще один конкретний спосіб допомогти країнам, що розвиваються, здійснювати експорт до ЄС. Європейський Союз продовжуватиме роботи такі конкретні кроки у світі, де нетарифні перешкоди залишаються насправді останнім головним бар’єром на шляху до наших ринків для найбідніших країн. Я маю приємність повідомити вам, що протягом 2005 року на цьому сервісному сайті з’явиться ще більше додаткових послуг.”

Доступ до цієї служби знаходиться на сайті:
http://export-help.cec.eu.int

Довідково. Службу сприяння експорту, започатковану Європейською Комісією у лютому 2004 р., було розроблено, щоб допомогти експортерам з країн, що розвиваються, із доступом до ринку ЄС. З часу початку свого функціонування цією Службою скористалися 484 тис. разів із середнім показником 1 450 запитів на день. Усі зацікавлені активно користувалися поштовою скринькою Служби, у результаті чого Комісією було детально опрацьовано більше 890 інформаційних запитів. Зворотня інформація, отримана від користувачів бази даних, стала основою для розробки нових послуг.

Джерело :
Представництво Європейської Комісії в Україні