Тел./факс: +38-044-278-8538
www.narda.org.ua, info@narda.org.ua
© Асоціація агенцій регіонального розвитку України. Усі права застережено.


10.02.2005   Міфи інформаційного суспільства
Інститут журналістики Київського національного університету ім. Тараса Шевченка та Фонд «Інформаційне суспільство України» провели науково-практичну конференцію «Роль мас-медіа у формуванні інформаційного суспільства»

За словами президента Фонду Андрія Колодюка, мас-медіа сьогодні мають сформувати у широких верств населення відчуття необхідності змін, пов’язаних з переходом України до інформаційної стадії розвитку, а також психологічну готовність до участі в цих змінах.

Однією з проблем формування інформаційного суспільства, за словами директора Академії української преси Валерія Іванова, є пов’язані з ним міфи. Один з них, наприклад, полягає в тому, що інформаційне суспільство безпосередньо залежить від розвитку мас-медіа. На думку Іванова, це не так, бо в першу чергу розвиток такого суспільства залежить від економічних показників. Тому, щоб не виникали міфи та не поширювалася дезінформація, учасники та організатори конференції мають намір започаткувати серію публікацій у ЗМІ, присвячених темам інформаційного суспільства, та подати для ознайомлення відповідні матеріали до профільного комітету Верховної Ради, вiце-прем’єру з гуманітарної політики Миколі Томенку та іншим профільним організаціям та установам.

Джерело :
"День"