Тел./факс: +38-044-278-8538
www.narda.org.ua, info@narda.org.ua
© Асоціація агенцій регіонального розвитку України. Усі права застережено.


18.02.2005   У 2004 році світовий рівень безробіття знизився
У 2004 році число безробітних у світі скоротилося на 0,2% порівнянно з 2003 роком і склало 184,7 мільйона, однак в Європі і Центральній Азії залишилося майже на тому же рівні.

Про це говориться в щорічній доповіді Міжнародної організації праці (МОП) "Тенденції світової зайнятості". Цей документ буде обговорюватися в Будапешті на сьомій регіональній конференції МОП, що проходитиме 15-18 лютого.

Незважаючи на підйом в економіці, число працюючих людей у країнах Європи і Центральної Азії виросло усього лише на 2 мільйони (0,5%). Торік у цих регіонах нараховувалося 35 мільйонів безробітних.

Автори доповіді звертають увагу на проблему працюючих бідняків. Половина працівників у світі - близько 1,4 мільярди чоловік - змушені жити в бідності. Вони заробляють не більше 2 доларів на день на кожного члена родини. А у 550 мільйонів працюючих - доход не більш 1 долара в день.

Для зміни ситуації щодо зайнятості МОП рекомендує державам створювати нові робочі місця і збільшувати внески в освіту. Промислово розвинутим країнам пропонується відкривати свої ринки для продукції з країн, що розвиваються, і скорочувати їхні борги для того, щоб вивільнити ресурси для реформування сфери праці і боротьби з бідністю.

Джерело :
Центр новин ООН