АСОЦІАЦІЯ АГЕНЦІЙ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ
NATIONAL ASSOCIATION OF REGIONAL DEVELOPMENT AGENCIES
 
Розширений пошук
 
   Головний ЗаголовокУкраїнськаАнглійськаДомашня СторінкаКарта СайтуПошукКонтактна інформація
 Головне Меню
 Новини
 В Європі затверджуватимуть План дій Україна-ЄС
22.02.2005   В Європі затверджуватимуть План дій Україна-ЄС
Сьогодні у Брюсселі (Бельгія) відкривається спеціальне засідання Ради зі співробітництва між Україною і Європейським союзом, на якому, як очікується, буде затверджено трирічний План дій Україна-ЄС.

Сьогодні ж до Брюсселя вирушає Президент України Віктор Ющенко, який завтра візьме участь у засіданні комісії Україна-НАТО і проведе зустрічі з лідерами країн Європи і світу.

Для участі в засіданні Ради зі співробітництва Україна-ЄС у Брюссель на чолі української делегації прибув віце-прем’єр-міністр України з питань європейської інтеграції Олег Рибачук. До складу української делегації також ввійшли, зокрема, міністр юстиції Роман Зварич, заступник міністра економіки Андрій Березний і заступник міністра закордонних справ Олег Шамшур.

Делегацію Євросоюзу на переговорах очолить віце-прем’єр-міністр, міністр закордонних справ Люксембургу Жан Ассельборн. Ця країна зараз головує у ЄС.

Засідання Ради зі співробітництва Україна-ЄС розпочнеться в понеділок увечері, 21 лютого. Очікується, що на цьому засіданні сторони обговорять питання поглиблення співробітництва між Україною і Євросоюзом, а за результатами засідання затвердять трирічний План дій Україна-ЄС.

Під час візиту до Брюсселя Олег Рибачук зустрінеться з міністрами закордонних справ 10 країн Європейського союзу, комісаром Єврокомісії з питань зовнішньої торгівлі Петером Мендельсоном і верховним представником ЄС зі спільної зовнішньої політики і політики безпеки Хав’єром Соланою.

У Брюсселі заплановані зустрічі Віктора Ющенка з генеральним секретарем НАТО Япом де Хупом Схеффером, головою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу, верховним представником ЄС з питань спільної зовнішньої політики і політики безпеки Хав’єром Соланою, а також з президентом США Джорджем Бушем, прем’єр-міністром Великобританії Тоні Блером й іншими лідерами країн Європи.

Проект Плану дій передбачає у разі його успішної реалізації можливість укладення нового угоди України з ЄС у 2008 році, після завершення дії десятилітньої угоди про партнерство і співробітництво. Українська сторона має намір домагатися того, щоб ця угода була підписана у форматі європейської угоди про асоціації.

Джерело :
ПроЄвропа
www.narda.org.ua
 Реєстрація

 Підписка
 
 Стратегічні програми ААРРУ

 Запровадження сучасної державної регіональної політики в Україні
 Розвиток всеукраїнської мережі експертів та фахівців з регіонального розвитку
 Pозроблення і впровадження нової моделі агенції регіонального розвитку
 Залучення іноземних інвестицій в регіони
 Розвиток малого та середнього бізнесу в Україні
 Розвиток сільських територій

 Регіональний розвиток у ЄС

ААРРУ активно відслідковує важливі новини і події у регіональному розвитку Європейського Союзу

Новини регіонального розвитку в Європейському Союзі

Глосарій основних термінів Європейського Союзу

ГЛОСАРІЙ українською і англійською мовами

 Географія відвідувачів сайту
Locations of visitors to this page