АСОЦІАЦІЯ АГЕНЦІЙ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ
NATIONAL ASSOCIATION OF REGIONAL DEVELOPMENT AGENCIES
 
Розширений пошук
 
   Головний ЗаголовокУкраїнськаАнглійськаДомашня СторінкаКарта СайтуПошукКонтактна інформація
 Головне Меню
 Новини
 Проект Мінпраці та Світового банку: підсумки та перспективи
14.03.2005   Проект Мінпраці та Світового банку: підсумки та перспективи
10-11 березня у Києві відбувся семінар щодо підсумків Проекту Міністерства праці та соціальної політики України і Світового банку „Підвищення ефективності управління реформою системи соціального захисту в Україні”.

Забезпечення гарантованої державної підтримки соціально вразливих верств населення та здійснення ефективного управління реформуванням системи соціального захисту, а також зміна ставлення населення до соціальної допомоги шляхом максимального спрощення процедури надання допомоги та більш адресного її спрямування – такою є мета проекту.

Протягом семінару розглядалися шляхи досягнення очікуваних результатів Проекту – таких, як зниження масштабів крайньої бідності через посилення адресної підтримки соціально вразливих верств населення, поглиблення адресної допомоги, ефективне управління реформуванням системи соціальної допомоги.

Наголошувалося на важливості досягнення схвального ставлення населення до реформ, а також до програм, управління якими здійснюють органи праці та соціального захисту.

Загальна вартість Проекту – 76 млн. дол. США, з яких 50 млн. дол. США (позика Міжнародного Банку Реконструкції та Розвитку) витрачаються на створення системи інформування населення, моніторинг бідності, програмне забезпечення, навчання персоналу, запровадження єдиної технології прийому громадян, комп'ютерне та офісне обладнання, а 26 млн. дол. США (внесок України) спрямовані на проведення ремонту та капітального будівництва приміщень (будинків) для розміщення органів праці та соціального захисту, а також сплату податків і зборів.

Наголошувалося, що соціальна політика повинна стати пріоритетом і домінантою діяльності нового уряду, для чого є всі підстави і можливості.

При реалізації Проекту увага зосереджується на спрощенні та уніфікації адміністрування програм, створенні єдиного програмного забезпечення на основі сучасних комп'ютерних технологій та відповідного технічного оснащення органів праці та соціального захисту населення, проведенні оцінки програм та показників адміністрування програмами, забезпеченні підвищення рівня задоволення населення програмами соціальної допомоги та сприйняття їх суспільством в цілому, створенні єдиної більш ефективної технології обслуговування населення органами праці та соціального захисту населення.

Джерело :
Міністерство праці та соціальної політики України
www.narda.org.ua
 Реєстрація

 Підписка
 
 Стратегічні програми ААРРУ

 Запровадження сучасної державної регіональної політики в Україні
 Розвиток всеукраїнської мережі експертів та фахівців з регіонального розвитку
 Pозроблення і впровадження нової моделі агенції регіонального розвитку
 Залучення іноземних інвестицій в регіони
 Розвиток малого та середнього бізнесу в Україні
 Розвиток сільських територій

 Регіональний розвиток у ЄС

ААРРУ активно відслідковує важливі новини і події у регіональному розвитку Європейського Союзу

Новини регіонального розвитку в Європейському Союзі

Глосарій основних термінів Європейського Союзу

ГЛОСАРІЙ українською і англійською мовами

 Географія відвідувачів сайту
Locations of visitors to this page