АСОЦІАЦІЯ АГЕНЦІЙ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ
NATIONAL ASSOCIATION OF REGIONAL DEVELOPMENT AGENCIES
 
Розширений пошук
 
   Головний ЗаголовокУкраїнськаАнглійськаДомашня СторінкаКарта СайтуПошукКонтактна інформація
 Головне Меню
 Новини
 ЄС і УКРАЇНА ЗАПОЧАТКОВУЮТЬ МЕХАНІЗМ СПІВРОБІТНИЦТВА ДЕРЖАВНИХ АДМІНІСТРАЦІЙ - ТВІННІНГ
28.02.2006   ЄС і УКРАЇНА ЗАПОЧАТКОВУЮТЬ МЕХАНІЗМ СПІВРОБІТНИЦТВА ДЕРЖАВНИХ АДМІНІСТРАЦІЙ - ТВІННІНГ
ЄС і УКРАЇНА ЗАПОЧАТКОВУЮТЬ МЕХАНІЗМ СПІВРОБІТНИЦТВА ДЕРЖАВНИХ АДМІНІСТРАЦІЙ - ТВІННІНГ

2 і 3 березня 2006 ЄС і Україна проведенням дводенного семінару започатковують механізм ЄС твіннінгу в Україні. Твіннінг є одним з найважливіших інструментів Програми Європейської сусідської політики, що може використовуватись для наближення законодавства України до зводу законів Європейського Союзу - acquis communitaire. Україна є першою з країн Тасіс (Technical Assistance to the Commonwealth of Independent States – Технічна Допомога Співдружності Незалежних Держав), де розпочне роботу інструмент твіннінгу.

Семінар відкриють, Голова Представництва Європейської Комісії в Україні, Посол п. Ієн Боуг, Міністр економіки України п. Арсеній Яценюк, Заступник міністра закордонних справ п. Антон Бутейко, Начальник головного управління державної служби України п. Тимофій Мотренко і Керівник Відділу Твіннінг, Бюро співробітництва EuropeAid, Європейської Комісії п. Марко Маццокі-Алеманні.

Преса:
Запрошуємо представників преси взяти участь в церемонії відкриття, що відбудеться 2 березня о 9:00 в готелі Radisson SAS (вул. Ярославів вал 22). З питань акредитації звертайтесь до пані Ірини Стаднійчук, тел: 253 30 20.
2 березня о 12:00 в готелі Radisson SAS (вул. Ярославів вал 22) відбудеться детальний брифінг для журналістів із можливістю індивідуальних інтерв’ю із п. Марко Маццокі-Алеманні, Керівником відділу Твіннінг, Бюро співробітництва EuropeAid, Європейської Комісії і п. Тимофієм Мотренко, Начальником головного управління державної служби України. З питань акредитації звертайтесь до пані Ірини Стаднійчук, тел: 253 30 20.
“Механізм інституційного твіннінгу” забезпечує можливість прямого співробітництва органів державної влади України із їх партнерами в 25 країнах-членах ЄС. Наразі він використовується, або стане доступним в країнах-партнерах, залучених до програми Європейської Сусідської Політики. Відповідно – в семінарі візьмуть участь представники органів влади України, Молдови[1], Європейської Комісії, і країн-членів ЄС.

Механізм інституційного твіннінгу вперше було застосовано в країнах, що нещодавно приєднались до Європейського Союзу, в межах програми PHARE. Він довів свою успішність що стосується запровадження в країнах-партнерах найкращих практик державного управління ЄС, побудованих на засадах Європейського законодавства і нормативів, а також, що стосується підвищення рівня співробітництва між органами державного управління країн ЄС і країн-партнерів. Таким чином розширення дії інструменту Твіннінг на Україну є значним кроком вперед, що демонструє значення зростаючого рівня інтеграції між Україною і ЄС.

Практично підготовча робота щодо майбутніх проектів Твіннінг виконується вже сьогодні. Наразі визначається перша група з десяти пілотних проектів, і, як очікується в травні/червні 2006 року буде започатковано роботу, із використанням наявних фондів в межах програми Тасіс, за чотирма проектними заявками. В жовтні 2005 року в Головному управління державної служби України з метою координування виконання плану робіт було створено Адміністративний офіс Твіннінг.

За більш докладною інформацією звертайтесь до пані Ан’є Шуберт, координатора з питань преси та інформації, в Представництві Європейської Комісії в Україні за тел. (044) 253 30 20.

Загальна інформація
Для впровадження проектів Твіннінг, призначається Керівник проекту, що є посадовцем високого рівня в одній з країн ЄС, який продовжує виконувати свої професійні обов’язки в органах управління його/її країни, але присвячує частину свого часу обмірковуванню, здійсненню нагляду та координуванню заходів проекту. Керівнику проекту завжди надає допомогу резидент-консультант з питань твіннінгу. Резидент-консультант є державним службовцем країни-члена ЄС, якого відряджено для роботи, і що постійно перебуває в партнерській країні щонайменше протягом 12 безперервно. Він/вона працюють із органом управління-бенефіціаром в Україні на постійній основі і супроводжують реалізацію проекту твіннінгу. Керівник проекту, резидент-консультант з твіннінгу і орган управління-бенефіціар дотримуються детально розробленого плану робіт з твіннінгу, що охоплює всі заходи, що є необхідними для забезпечення успішності проекту, а також визначає контрольні відмітки щодо обов’язкових результатів проекту.

[1] Республіка Молдова є наступною країною, де буде започатковано механізм твіннінгу.
www.narda.org.ua
 Реєстрація

 Підписка
 
 Стратегічні програми ААРРУ

 Запровадження сучасної державної регіональної політики в Україні
 Розвиток всеукраїнської мережі експертів та фахівців з регіонального розвитку
 Pозроблення і впровадження нової моделі агенції регіонального розвитку
 Залучення іноземних інвестицій в регіони
 Розвиток малого та середнього бізнесу в Україні
 Розвиток сільських територій

 Регіональний розвиток у ЄС

ААРРУ активно відслідковує важливі новини і події у регіональному розвитку Європейського Союзу

Новини регіонального розвитку в Європейському Союзі

Глосарій основних термінів Європейського Союзу

ГЛОСАРІЙ українською і англійською мовами

 Географія відвідувачів сайту
Locations of visitors to this page