АСОЦІАЦІЯ АГЕНЦІЙ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ
NATIONAL ASSOCIATION OF REGIONAL DEVELOPMENT AGENCIES
 
Розширений пошук
 
   Головний ЗаголовокУкраїнськаАнглійськаДомашня СторінкаКарта СайтуПошукКонтактна інформація
 Головне Меню
 Новини
 Під головуванням Президента відбулося установче засідання Національної ради з питань державного управління і місцевого самоврядування
11.05.2006   Під головуванням Президента відбулося установче засідання Національної ради з питань державного управління і місцевого самоврядування

Під головуванням Президента Віктора Ющенка відбулося перше засідання Національної ради з питань державного управління і місцевого самоврядування.

Учасники засідання розглянули проект Концепції реформування державного управління та місцевого самоврядування.

Президент закликав членів Нацради, політичні сили, громадські організації бути солідарними у роботі над реформою. Він наголосив, що реформування системи державного управління тісно пов’язане з реформами в таких ключових галузях як бюджетна та фіскальна. Вдосконалення бюджетного планування та розвиток мотивацій для бізнесу, які збільшили б надходження до центрального і місцевих бюджетів, – необхідні умови збалансування відносин між центром і регіонами, відзначив В. Ющенко. «Якщо ми хочемо робити зміни, які ведуть до прогресу, ми повинні робити їх комплексно», – сказав Глава держави.

У цьому контексті Президент підкреслив необхідність провести ефективну адміністративно-територіальну реформу, назвавши її «однією з ключових структурних реформ управління». В. Ющенко відзначив позитивний досвід Чехії та Польщі у цій сфері.

За словами Глави держави, новостворена Нацрада має стати майданчиком для публічної дискусії довкола питань реформи. «Кожна громадська ініціатива, ділова, політична організація мають бути максимально залучені до цієї дискусії», – сказав Президент.

На засіданні також були розглянуті першочергові законодавчі ініціативи Президента у сфері реформування органів влади, питання інституційного забезпечення адміністративної реформи України, проекти програм розвитку державної політики «Реформування системи органів державної влади» та «Розвиток місцевого самоврядування» тощо.

Також учасники засідання розглянули проект звернення Нацради до депутатських фракцій у Верховній Раді V скликання щодо закріплення в Угоді про урядову коаліцію зобов'язання невідкладно розпочати адміністративну реформу та запровадити в майбутньому Кабінеті Міністрів посаду віце-прем’єр-міністра з питань адміністративної реформи.

Секретарем Ради обрано Ігоря Коліушка, радника Президента – керівника Головної служби політики інституційного розвитку Секретаріату Президента.

У засіданні взяли участь члени Нацради: голова ради НСНУ Роман Безсмертний, міністр Кабінету Міністрів Богдан Буца, перший заступник Глави Секретаріату Президента Іван Васюник, перший заступник міністра економіки Анатолій Максюта, заступник Глави Секретаріату Президента Анатолій Матвієнко, представник Президента в Конституційному Суді Володимир Шаповал та інші.

Серед запрошених участь у роботі засідання взяв голова Партії регіонів Віктор Янукович.

14:25 11 ТРАВНЯ 2006
Прес-служба Президента України Віктора Ющенка

www.narda.org.ua
 Реєстрація

 Підписка
 
 Стратегічні програми ААРРУ

 Запровадження сучасної державної регіональної політики в Україні
 Розвиток всеукраїнської мережі експертів та фахівців з регіонального розвитку
 Pозроблення і впровадження нової моделі агенції регіонального розвитку
 Залучення іноземних інвестицій в регіони
 Розвиток малого та середнього бізнесу в Україні
 Розвиток сільських територій

 Регіональний розвиток у ЄС

ААРРУ активно відслідковує важливі новини і події у регіональному розвитку Європейського Союзу

Новини регіонального розвитку в Європейському Союзі

Глосарій основних термінів Європейського Союзу

ГЛОСАРІЙ українською і англійською мовами

 Географія відвідувачів сайту
Locations of visitors to this page