Тел./факс: +38-044-278-8538
www.narda.org.ua, info@narda.org.ua
© Асоціація агенцій регіонального розвитку України. Усі права застережено.


07.09.2006   400 000 ЄВРО НА ПОКРАЩЕННЯ РОБОТИ СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВІД ЄВРОПЕЙСЬКОЇ КОМІСІЇ

Обладнання на загальну суму 400 000 євро, а саме: автомобілі, комп’ютерну техніку та меблі отримають районні, міські Центри соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді для поліпшення якості соціальних послуг, що надаються ними вразливим сім`ям з дітьми.

12 вересня 2006 року об 11.00 в приміщенні Укрінформ (м.Київ, вул.Б.Хмельницького, 8/16) відбудеться прес-конференція, присвячена передачі обладнання, придбаного в рамках Проекту ЄС «Розвиток інтегрованих соціальних служб для вразливих сімей і дітей», який впроваджується Консорціумом «Кожній дитині».

У прес-конференції беруть участь: Юрій Павленко, Міністр України у справах сім`ї, молоді та спорту, Хелен Крей, Керівник Програм зовнішньої допомоги (Україна Молдова та Бєларусь) Представництва Європейської Комісії в Україні, Віра Ульянченко, Голова Київської обласної державної адміністрації, Світлана Толстоухова, директор Державної соціальної служби для сім`ї, дітей та молоді, Ілейн Саммон, керівник Проекту ЄС «Розвиток інтегрованих соціальних служб для вразливих сімей і дітей».

Техніку та ресурси від Проекту ЄС «Розвиток інтегрованих соціальних служб для вразливих сімей і дітей», а саме 40 автомобілів, 3 мікроавтобуса, 40 комп`ютерів, 10 ноутбуків, 40 принтерів, 20 ксероксів, 1 цифровий багатофункціональний комплекс для копіювання, друку та сканування та 40 меблевих наборів отримають: Департамент з усиновлення та захисту прав дитини Міністерства України у справах сім`ї, молоді та спорту, Державна соціальна служба для сім`ї, дітей та молоді, 32 районних, міських центрів соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, які працюють в Київській області, Управління у справах сім`ї та молоді, Служба у справах неповнолітніх, Управління кримінальної міліції у справах неповнолітніх, Управління освіти та Управління охорони здоров`я Київської обласної державної адміністрації.
Передане обладнання буде використовуватися в цілях підготовки спеціалістів та соціальних працівників для роботи з вразливими сім`ями з дітьми, для облаштування центрів соціальних служб, які надають послуги для найменш захищених категорій населення, а також для забезпечення роботи соціальних працівників у віддалених селах та селищах області.

Закупку обладнання на загальну суму 400 000 Євро було здійснено в результаті відкритого тендеру, який проводило Представництво Європейської Комісії в Україні за підтримки Проекту ЄС «Розвиток інтегрованих соціальних служб для вразливих сімей і дітей», який впроваджується Консорціумом «Кожній дитині».

Проект ЄС «Розвиток інтегрованих соціальних служб для вразливих сімей і дітей» має на меті зменшити кількість дітей, які перебувають у державних закладах опіки, створити дітям умови для виховання у сім’ях та вдосконалити нормативно-законодавчу базу впровадження ефективних соціальних технологій. Сьогодні це зможуть забезпечити створені в рамках Проекту спеціалізовані соціальні служби. Служби уже почали діяти у 32 районах і містах Київської області. Основним бенефіціаром проекту виступають Міністерство України у справах сім`ї, молоді та спорту, Державна соціальна служба для сім`ї, дітей та молоді.