Тел./факс: +38-044-278-8538
www.narda.org.ua, info@narda.org.ua
© Асоціація агенцій регіонального розвитку України. Усі права застережено.


18.10.2004   Журналісти провели акцію на підтримку євроінтеграційного курсу України
17 жовтня 2004 року представники українських, польських і словацьких ЗМІ взяли участь у загальному висадженні інтернаціонального медіа-лісу, який стане символом інтеграції України в європейський простір.

За інформацією
"Німецької хвилі", ідея створення інтернаціонального медіа-лісу виникла спонтанно і належить львівським журналістам. Організаторами заходу стали Інститут "Мости на Схід" і Львівський прес-клуб реформ.

Місце висадження дерев вибрано невипадково. Селище Ломне, поблизу Перемишля, було знищено у 1947 році. Внаслідок операції "Вісла" близько 700 українських сімей переселено на західні землі Польщі, а помешкання зруйновано. Не зважаючи на політичний поділ та новий кордон Європейського союзу, ліс символізуватиме "новий діалог, створення мостів на схід і на захід".

Загалом висаджено понад дві з половиною тисячі дерев. На вході до лісу висітимуть логотипи всіх ЗМІ, які долучилися до акції. Відтепер щороку у Ломні заплановано проводити міжнародні зустрічі представників медіа. У 2005 році такий же медіа-ліс садитимуть на українському боці кордону.
Джерело: www2.dw-world.de