Тел./факс: +38-044-278-8538
www.narda.org.ua, info@narda.org.ua
© Асоціація агенцій регіонального розвитку України. Усі права застережено.


26.10.2004   Контроль за використанням землі здійснюватимуть громадські інспектори
19 жовтня 2004 року в Києві Всеукраїнська екологічна громадська організація ВЕГО "МАМА-86" та Кримська Республіканська Асоціація КРА "Екологія та Мир" провели прес-конференцію "Земельне беззаконня в Україні має бути зупинено!".

Мета прес-конференції
- привернути увагу до проблем незаконного будівництва у різних регіонах України, що порушують права громадян, в т. ч. право на безпечне для життя і здоров'я довкілля.

У прес-конференції взяли участь: представник Державної інспекції з контролю за використанням і охороною земель Бредіхін Олександр Олександрович, головний спеціаліст відділу архітектури, розвитку населених пунктів та координації діяльності місцевих органів Державного комітету України з будівництва та архітектури Піддубна Ірина Григорівна, представник Інформаційно-ресурсного центру "Реформування земельних відносин в Україні" Коломійцева Анна, представники ВЕГО "МАМА-86" та КРА "Екологія та Мир", а також представники громад.

Учасники відзначили, що серйозною проблемою є непідготовлена земельна реформа. У Криму не зафіксовані межі земель загального використання, а також сказав, що громадські організації замість органів державної влади захищають права громадськості та довкілля.

На сьогодні в Криму найпоширенішим порушенням земельного законодавства залишаються самовільні захоплення земельних ділянок. За підсумками роботи Державної інспекції протягом 9 місяців цього року виявлено 1347 таких порушень на території автономії та загалом в Україні - 24500.

Створення громадських інспекторів з контролю за використанням і охороною земель, дасть змогу навести лад з відведенням земельних ділянок у Криму та Україні взагалі.

Джерело : ВЕГО "МАМА-86"