АСОЦІАЦІЯ АГЕНЦІЙ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ
NATIONAL ASSOCIATION OF REGIONAL DEVELOPMENT AGENCIES
 
Розширений пошук
 
   Головний ЗаголовокУкраїнськаАнглійськаДомашня СторінкаКарта СайтуПошукКонтактна інформація
 Головне Меню
 Новини
 Закиди на адресу міжнародних фондів є
16.12.2004   Закиди на адресу міжнародних фондів є
Представники міжнародних фондів відкидають звинувачення щодо сприяння кандидатові в президенти В. Ющенку та втручання в політичні процеси країни.

Звіт голови комісії з розслідування діяльності організацій-грантоотримувачів Валерія Мішури, який прозвучав вчора у Верховній Раді, є безпідставним, оскільки, за словами члена цієї ж комісії Володимира Яворівського, комісія не володіє жодними документами, на підставі яких можна було б зробити такий звіт.

Передумовою створення парламентської комісії для розслідування діяльності неурядових структур стала грузинська ”трояндова” революція, яку провладні фракції разом з комуністами назвали проектом американської влади. Вони ставили за мету виявити факти фінансової підтримки громадськими організаціями кандидата в президенти В. Ющенка, якому, мовляв, симпатизують країни Заходу. Конкретні зловживання так і не були встановлені. Єдиним звинуваченням з боку представників парламентської комісії була організація великої кількості семінарів та тренінгів для журналістів і політиків.

Євген Бистрицький, виконавчий директор міжнародного фонду ”Відродження”, називає подібні заяви політиків цілковитим невіглаством. За його словами, неурядові структури упродовж виборчої кампанії створювали умови для чесних та прозорих виборів – проводили моніторинг українських мас-медіа та фіксували численні порушення виборчого законодавства. Він зазначив, що в усіх демократичних країнах здійснюється громадський контроль діяльності влади, який ніхто не ототожнює з втручанням у внутрішні справи країни. На його думку, позиція провладних фракцій та комуністів радше зумовлена спробами взяти певний реванш за рахунок звинувачень, що всі останні події інспіровані ззовні та з допомогою західних країн.

Керівник представництва в Україні іншої міжнародної структури – німецького Фонду імені Конрада АденауераРальф Ваксмут каже, що здивований, що ”давній звіт Мішури раптом знову вийняли з шухляди”. ”На нашу думку цей звіт аж ніяк не можна брати за основу для оцінки. Оскільки, як нам відомо, комісія в цьому році жодного разу не засідала, і ні разу не було представлено офіційного заключення. Те, що сьогодні оприлюднено, є радше власною думкою одного депутата, яку він ніяким чином не коментує".

Керівник представництва Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні Гельмут Курт зауважує: це майже типово, що перед такими подіями, як президентські чи парламентські вибори, починаються закиди на адресу окремих організацій, що вони, мовляв, підтримують лише одну з політичних сторін. 

Джерело: "Німецької хвилі"
www.narda.org.ua
 Реєстрація

 Підписка
 
 Стратегічні програми ААРРУ

 Запровадження сучасної державної регіональної політики в Україні
 Розвиток всеукраїнської мережі експертів та фахівців з регіонального розвитку
 Pозроблення і впровадження нової моделі агенції регіонального розвитку
 Залучення іноземних інвестицій в регіони
 Розвиток малого та середнього бізнесу в Україні
 Розвиток сільських територій

 Регіональний розвиток у ЄС

ААРРУ активно відслідковує важливі новини і події у регіональному розвитку Європейського Союзу

Новини регіонального розвитку в Європейському Союзі

Глосарій основних термінів Європейського Союзу

ГЛОСАРІЙ українською і англійською мовами

 Географія відвідувачів сайту
Locations of visitors to this page