АСОЦІАЦІЯ АГЕНЦІЙ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ
NATIONAL ASSOCIATION OF REGIONAL DEVELOPMENT AGENCIES
 
Розширений пошук
 
   Головний ЗаголовокУкраїнськаАнглійськаДомашня СторінкаКарта СайтуПошукКонтактна інформація
 Головне Меню
 Новини
 Інтелектуальна еліта закликає до створення Громадського телебачення
12.01.2005   Інтелектуальна еліта закликає до створення Громадського телебачення
Сьогодні представники української громадськості серед яких музиканти, письменники та журналісти, звернулися до керівництва держави із нотою-закликом щодо створення громадського телебачення.

На думку підписантів громадске телебачення зможе гідно підтримати здобутки журналістської та Помаранчевої революції. На їх думку громадське телебачення акумулює створення українських програм на базі наявного зараз державного телебачення.

У Зверненні до української громадськості, нового Президента України Віктора Ющенка, голови Верховної Ради Володимира Литвина, народних депутатів зокрема говориться, що головною відмінною рисою Громадського ТБ має стати переважно власне виробництво: інформаційних, публіцистичних, розважальних програм, документальних та художніх фільмів.

"Незаангажовані під нову чи стару владу новини та суспільні програми - це обличчя Громадського ТБ. Єдиною владою, котрій звітуватиме керівництво Громадського мовника має бути громадськість, а його наглядові органи повинні будуватися за принципом максимального представництва усіх суспільних груп. Механізм фінансування повинен унеможливлювати вплив з боку як державних, так і комерційних структур".

Громадське телебачення, на їхню думку, могло б бути створено на базі нинішніх державних телеканалів за найкращими європейським зразками. І як один з варіантів, це може бути канал УТ-1, що перетворить його на "еталон інформаційного та публіцистичного мовлення в державі".

Автори звернення вважають, що головне - це прозоро обговорити засади майбутнього громадського мовника і механізмів його створення.

Серед підписантів - Юрій Андрухович, В’ячеслав Брюховецький, Святослав Вакарчук, Микола Вересень, Юлія Мостова, Іван Дзюба, Мирослав Попович, Ігор Куляс, Наталія Лигачова, Андрій Курков, Тетяна Лебедєва, Володимир Мостовий, Валерій Іванов, Ігор Лубченко, Андрій Шевченко, Віталій Шевченко, Олександр Ткаченко, Руслана Лижичко.

Джерело :
Інститут масової інформації
www.narda.org.ua
 Реєстрація

 Підписка
 
 Стратегічні програми ААРРУ

 Запровадження сучасної державної регіональної політики в Україні
 Розвиток всеукраїнської мережі експертів та фахівців з регіонального розвитку
 Pозроблення і впровадження нової моделі агенції регіонального розвитку
 Залучення іноземних інвестицій в регіони
 Розвиток малого та середнього бізнесу в Україні
 Розвиток сільських територій

 Регіональний розвиток у ЄС

ААРРУ активно відслідковує важливі новини і події у регіональному розвитку Європейського Союзу

Новини регіонального розвитку в Європейському Союзі

Глосарій основних термінів Європейського Союзу

ГЛОСАРІЙ українською і англійською мовами

 Географія відвідувачів сайту
Locations of visitors to this page