АСОЦІАЦІЯ АГЕНЦІЙ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ
NATIONAL ASSOCIATION OF REGIONAL DEVELOPMENT AGENCIES
 
Розширений пошук
 
   Головний ЗаголовокУкраїнськаАнглійськаДомашня СторінкаКарта СайтуПошукКонтактна інформація
 Головне Меню
 Новини
 Український сегмент Інтернету інтенсивно розвивається
17.01.2005   Український сегмент Інтернету інтенсивно розвивається
Загальна кількість доменних імен в українському домені .ua у 2004 році зросла на 23% - до 135 тис.

При цьому кількість часток доменов другого рівня (наприклад, ім'я.ua) за рік збільшилося в 1,5 рази - до 1,4 тис., третього рівня - на 22,5%, до 134 тис.

За даними "Хостмастера", найбільш популярними громадськими доменами третього рівня (наприклад, ім'я.kіev.ua) є київський домен kіev.ua (у ньому зареєстровано 31,5 тис. доменов третього рівня, ріст за рік - 20%), призначений для компаній com.ua (31 тис. доменов, ріст - 41%), і дніпропетровські dnepropetrovsk.ua і dp.ua (16,6 тис. доменів, ріст - 11%).

У деяких публічних доменах кількість доменних імен скоротилося, що, за інформацією адміністратора, пов'язано з ліквідацією невикористовуваних доменних імен. Зокрема, кількість доменних імен у запорізькому домені zp.ua зменшилося на 40% - до 1,1 тис.

Домен .ua зареєстрований у грудні 1992 року, а реальна його робота почалася в січні 1993 року. В даний час у домене дозволена реєстрація приватних доменних імен другого рівня, що збігаються за написанням (або вимові) зі знаками для товарів і послуг. Вартість реєстрації - біля $100 щорічно.

Крім цього, дозволена реєстрація доменних імен третього рівня в публічних доменах. Вартість реєстрації в багатьох публічних доменах складає біля $10 у рік. В даний момент існує 52 публічних домена: 46 регіональних (26 доменів відповідають територіально-адміністративним одиницям, 20 - їхній двобуквенному скороченню, наприклад, домени Донецької області - donetsk.ua і dn.ua), 6 спеціалізованих (наприклад, com.ua - для комерційних організацій, іn.ua - для приватних осіб).

Домен .ua був делегований міжнародною організацією ІANA (пізніше ці функції перейшли до ІCANN) українських громадян Дмитрові Кохманюку (адміністративні питання) і Ігорю Свиридову (технічні питання) у 1992 році в інтересах всього українського інтернет-співтовариства. До 2001 року домен розвивали ентузіасти, що об'єдналися в українську групу координації мережі (UANCG), що у 2001 році заснували ТОВ "Хостмастер". Починаючи з 2001 року про свої претензії на домен почала заявляти українська держава.

Джерело :
Експерт-центр
www.narda.org.ua
 Реєстрація

 Підписка
 
 Стратегічні програми ААРРУ

 Запровадження сучасної державної регіональної політики в Україні
 Розвиток всеукраїнської мережі експертів та фахівців з регіонального розвитку
 Pозроблення і впровадження нової моделі агенції регіонального розвитку
 Залучення іноземних інвестицій в регіони
 Розвиток малого та середнього бізнесу в Україні
 Розвиток сільських територій

 Регіональний розвиток у ЄС

ААРРУ активно відслідковує важливі новини і події у регіональному розвитку Європейського Союзу

Новини регіонального розвитку в Європейському Союзі

Глосарій основних термінів Європейського Союзу

ГЛОСАРІЙ українською і англійською мовами

 Географія відвідувачів сайту
Locations of visitors to this page