АСОЦІАЦІЯ АГЕНЦІЙ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ
NATIONAL ASSOCIATION OF REGIONAL DEVELOPMENT AGENCIES
 
Розширений пошук
 
   Головний ЗаголовокУкраїнськаАнглійськаДомашня СторінкаКарта СайтуПошукКонтактна інформація
 Головне Меню
 Новини
 " Канадська програма з управління бізнесом: новий формат - нові перспективи для України"
17.01.2005   " Канадська програма з управління бізнесом: новий формат - нові перспективи для України"

Міжнародний інститут бізнесу (МІБ) - це бізнес-школа, у стінах якої зазвичай чути слово «інновація». Уже п’ятий рік тут успішно розвивається спільний українсько-канадський проект - Канадська програма підготовки фахівців у сфері управління бізнесом. Закордонним партнером МІБ є один з найбільш авторитетних навчальних закладів Канади - коледж ім. Грента Макюена. Випускники програми «Бізнес-менеджмент» одержують професійну бізнес-освіту і канадський диплом Management Studіes Dіploma.



А з нового року Канадська програма бізнесу-менеджменту завдяки новому формату навчання стала доступною для жителів усіх регіонів України. Про те, як буде проходити і що дає це навчання представникам українського бізнесу, наша сьогоднішня розмова з директором програми - Аллою КАРБОВСЬКОЮ.

- Алло Іванівно, запропонований новий формат Канадської програми бізнесу-менеджменту відкриває нові можливості для учасників. Розкажіть, як планується проводити навчальний процес?

- Ми сьогодні пропонуємо зовсім новий формат - модульну структуру (форму) навчання. Дворічна програма навчання складається з чотирьох семестрів, кожний з який включає п’ять модулів-сесій. Учасники програми раз на місяць збираються в стінах МІБ на шестиденну сесію. Не буду приховувати, режим занять напружений - з 12.00 до 21.00. Однак у нас уже є досвід такого навчального формату за іншими програмами, і він показує гарний результат. До речі, програма передбачає дуже цікаву можливість протягом семи тижнів проходити стажування на кращих підприємствах Канади - у банках, інвестиційних компаніях, готельних і муніципальних господарствах. Як правило, 15-20% наших випускників використовують цю унікальну можливість для того, щоб ознайомитися з веденням бізнесу в Канаді.

- А що б ви сказали про «команду» викладачів Канадської програми?

- Викладацький склад МІБ - це, на мій погляд, основна складова успіху. Як сказав один наш випускник, можна самостійно читати спеціальну літературу, але іноді буває так, що 90% прочитаного ти зрозумів, а 10% залишаються незрозумілими. А в результаті саме ці 10% часто виявляються необхідно важливими! У цій ситуації вчасно отримана консультація фахівця-практика просто незамінна. У нас викладають професіонали високого класу і, як твердять студенти, неабиякі особистості. Усі вони пройшли стажування у найкращих інститутах Європи і Північної Америки, мають багаторічний досвід дослідницької і викладацької роботи. Авторські семінари і тренінги таких фахівців, як Володимир Заболотний («Міжнародний бізнес», «Стратегічне керування»), Наталія Лисун («Організаційна теорія», «Бізнес комунікації»), Олександр Окунев («Корпоративне управління», «Підприємницьке право»), Михайло Сорокін («Фінансовий менеджмент», «Корпоративні фінанси», «Бізнес-планування»), Наталія Писаренко («Основи маркетингу», «Бренд менеджмент») відомі в багатьох містах України.

- Не секрет, що в регіонах люди скептично ставляться до нових віянь. Бізнес налагоджений, так би мовити, «процес іде» - запитується, чому і навіщо потрібно вчитися?

- Так уже склалося, що малий і середній бізнес в Україні формувався стихійно. Саме тому до нас на Канадську програму бізнесу-менеджменту часто приходять керівники: їм не вистачає систематизованих знань у галузі управління та стратегічного розвитку підприємства, основ управлінського обліку, глибокого знання фінансових основ бізнесу. А з виходом на світовий ринок з’являється потреба й у порівняльному аналізі принципів ведення бізнесу в Україні і на Заході. Ця програма також цікава менеджерам середньої ланки, які відчули необхідність власного професійного розвитку, підйому на нову сходинку в кар’єрі. І, нарешті, ще одна частина нашого контингенту - молоді фахівці, які відчувають необхідність одержувати нові знання, «скоригувати» отриману у вищому навчальному закладі спеціальність.

- Бізнес-освіта - це насамперед нові методики, якісно інший рівень навчання. Чого принципово нового слід чекати українським студентам, які братимуть участь у Канадській програмі?

- У Канадській програмі є принципово нова система подачі матеріалу. Ситуаційний аналіз, дослідження кейсів, рольові ігри, живі дискусії, презентації - усе це сприяє творчому сприйняттю інформації. Учасники програми вчаться самостійно вирішувати практичні бізнес-завдання, відстоювати власні погляди та в «командному режимі» виконувати спільні проекти. Але основна «родзинка» Канадської програми бізнесу-менеджменту - її практична спрямованість: отримані навички можна відразу випробувати у своїй реальній виробничій діяльності.

- Які сьогодні перспективи випускників на ринку праці України?

- Попит на фахівців, чий рівень освіти відповідає сучасним міжнародним стандартам, росте і серед вітчизняних підприємств, і серед іноземних представництв. І не дивно, що серед випускників і студентів Канадської програми співробітники таких відомих компаній як Phіlіp Morrіs, Sony, Mіratech, Посольство Канади в Україні, ТОВ «Ленінська кузня», Інтерньюз Україна, TACІС, ТОВ «Фокстрот», Посольство Великобританії в Україні і багатьох інших відомих компаній та установ. Ми раді, що новий формат Канадської програми бізнесу-менеджменту відкриває нові перспективи представникам бізнесу всіх регіонів України. Сучасні технології бізнес-освіти формують команду фахівців нового покоління - тих, хто зможе по-новому глянути на розвиток економіки в нашій країні.

Ми плануємо почати наш регіональний тур зі знайомства з програмою вже в січні-лютому. Сама ж програма починається навесні. Хочу запросити всіх бажаючих на наші заходи, план яких можна буде знайти на нашому сайті -
http://www.ііb.com.ua/. Так що до зустрічі!

Джерело: "Високий замок"

www.narda.org.ua
 Реєстрація

 Підписка
 
 Стратегічні програми ААРРУ

 Запровадження сучасної державної регіональної політики в Україні
 Розвиток всеукраїнської мережі експертів та фахівців з регіонального розвитку
 Pозроблення і впровадження нової моделі агенції регіонального розвитку
 Залучення іноземних інвестицій в регіони
 Розвиток малого та середнього бізнесу в Україні
 Розвиток сільських територій

 Регіональний розвиток у ЄС

ААРРУ активно відслідковує важливі новини і події у регіональному розвитку Європейського Союзу

Новини регіонального розвитку в Європейському Союзі

Глосарій основних термінів Європейського Союзу

ГЛОСАРІЙ українською і англійською мовами

 Географія відвідувачів сайту
Locations of visitors to this page