АСОЦІАЦІЯ АГЕНЦІЙ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ
NATIONAL ASSOCIATION OF REGIONAL DEVELOPMENT AGENCIES
 
Розширений пошук
 
   Головний ЗаголовокУкраїнськаАнглійськаДомашня СторінкаКарта СайтуПошукКонтактна інформація
 Головне Меню
 Новини
 У Давосі відкривається Всесвітній економічний форум
27.01.2005   У Давосі відкривається Всесвітній економічний форум
У Швейцарії 26 січня в Давосі відкривається щорічний Всесвітній економічний форум, серед учасників якого буде і Президент України В. Ющенко.

Протягом п’яти днів більше 2 тисяч політичних діячів і бізнесменів з усього світу будуть обговорювати різні питання - від економіки Китаю до майбутнього Іраку після виборів, які мають відбутися в цю неділю.
Загалом в межах Давоського форуму відбудеться 220 засідань і круглих столів. Усі заходи проводяться в умовах підвищених заходів безпеки, задіяно військову авіацію.

Цього року, як очікується, демонстрації протесту проти проведення Всесвітнього економічного форуму будуть меншими за розмірами, ніж у попередні роки. Антиглобалісти скасували маніфестацію, яка планувалася на вихідні.

На швейцарському лижному курорті, де збираються глави більше 100 найбагатьших корпорацій, величезну частину часу буде відведено на обговорення ділових питань.

У політичних дискусіях основними темами, швидше за все, стануть розбіжності між Сполученими Штатами і Європою щодо політики стосовно Іраку, Ірану і Китаю. Проте делегація офіційного Вашингтона значно скорочена - від адміністрації Буша в Давосі буде лише один високопоставлений представник американського президента.

Організатори Всесвітнього економічного форуму сподіваються, що новий палестинський лідер Махмуд Аббас використає перебування в Давосі для того, щоб зустрітися з одним із трьох заступників ізраїльського прем’єр-міністра, наприклад, із Шимоном Пересом.

Росію в Давосі мав представляти радник президента РФ з економічних питань Андрій Ілларіонов. Проте він відмовився від участі у форумі. За його словами, це було зроблено на знак протесту проти цензури: організатори заборонили йому виступити з промовою, присвяченою проблемам кліматичних змін. Ілларіонов послідовно виступав проти кіотського протоколу й один раз навіть назвав запропоновані заходи "екологічним Освенцимом" для Росії.

Джерело :
Кореспондент.net
www.narda.org.ua
 Реєстрація

 Підписка
 
 Стратегічні програми ААРРУ

 Запровадження сучасної державної регіональної політики в Україні
 Розвиток всеукраїнської мережі експертів та фахівців з регіонального розвитку
 Pозроблення і впровадження нової моделі агенції регіонального розвитку
 Залучення іноземних інвестицій в регіони
 Розвиток малого та середнього бізнесу в Україні
 Розвиток сільських територій

 Регіональний розвиток у ЄС

ААРРУ активно відслідковує важливі новини і події у регіональному розвитку Європейського Союзу

Новини регіонального розвитку в Європейському Союзі

Глосарій основних термінів Європейського Союзу

ГЛОСАРІЙ українською і англійською мовами

 Географія відвідувачів сайту
Locations of visitors to this page