АСОЦІАЦІЯ АГЕНЦІЙ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ
NATIONAL ASSOCIATION OF REGIONAL DEVELOPMENT AGENCIES
 
Розширений пошук
 
   Головний ЗаголовокУкраїнськаАнглійськаДомашня СторінкаКарта СайтуПошукКонтактна інформація
 Головне Меню
 Новини
 Програма перепідготовки управлінських кадрів
08.02.2005   Програма перепідготовки управлінських кадрів
Програма перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва “Українська ініціатива” оголошує набір до груп з перепідготовки у вищих навчальних закладах Німеччини, Греції та інших країн ЄС.

Програма перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва “Українська ініціатива” включає два етапи:

І. Перепідготовку у вищих навчальних закладах за рахунок бюджетних коштів з отриманням диплому спеціаліста за напрямами “Менеджмент” та “Економіка і підприємництво” (6 місяців – очна та 10 місяців – очно-заочна(модульна)форми) фахівців віком до 40 років, що мають вищу освіту та стаж роботи на управлінських посадах не менше 1 року. Паралельно вони вдосконалюватимуть одну із іноземних мов (англійську, німецьку, французьку).

ІІ. Стажування менеджерів за кордоном. Секретаріат Міжвідомчого центру з організації перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва (МЦПК) разом з Товариством InWEnt (ФРН) і програмою Тасіс МТР-ІІІ у рамках Програми перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва планується проведення таких заходів:· протягом двох-трьох місяців у країнах ЄС за програмою Manager’s Training Programme (МТР). Конкурсний відбір планується провести у Києві у лютому 2005 року (англійська, інші мови ЄС);
· протягом трьох місяців (починаючи з 9 квітня 2005 року) у Німеччині за програмою Уряду ФРН (група з 20 чол. з німецькою мовою). Конкурсний відбір заплановано на 14-16 лютого 2005 року у Києві.
· протягом одного місяця (орієнтовно у вересні-жовтні 2005 року) у Німеччині за програмою Уряду ФРН (1 група з 20 чол. з англійською мовою). Конкурсний відбір - Київ, орієнтовно березень - квітень 2005 року;
· протягом 45 днів у Греції (орієнтовно лютий-березень 2005 року) за відповідною урядовою програмою - група з 15-20 чол. (до 35 років з англійською мовою) банківських службовців і співробітників установ, що здійснюють фінансову підтримку малого і середнього підприємництва. Конкурсний відбір – Київ, кінець січня - лютий 2005 року.

Транспортні витрати, а також витрати на утримання менеджерів у країні перебування бере на себе приймаюча сторона. Претенденти на перепідготовку та стажування в установленому порядку надають документи секретарям регіональних робочих груп МЦПК. Після проходження попереднього конкурсного відбору та отримання рекомендації на перепідготовку та стажування від регіональної робочої групи (за формою 4п), інформація про претендента вноситься у банк даних МЦПК.

Вимоги до менеджерів на стажування:
- вік до -40 років;
- вища економічна освіта;
- досвід роботи не менше року на управлінських посадах вищого і середнього рівнів (керівники, заступники керівників підприємств та їх структурних підрозділів);
- вільне володіння німецькою мовою для стажування в Німеччині, французькою – у Франції, англійською – в інших країнах ЄС.

Перелік документів: заява спеціаліста (довільна форма), копія закордонного паспорту, копія диплому про вищу економічну освіту, копія свідоцтв про підвищення кваліфікації, а також заповнені українською мовою та мовою країни стажування (відповідно німецькою, французькою або англійською) форми 1-3п – анкета спеціаліста, інформація про підприємство, рекомендація керівника підприємства; для учасників МТР-ІІІ (форми 1-3п – українською мовою та application forms 2-3 month (англійською) – на
http://www.me.gov.ua).

Контактні телефони:
Київ – секретаріат МЦПК (044)295-51-82, 294-41-30;
Львів – головне управління економіки облдержадміністрації - 72-69-40


Автор : Іван Кульчицький – Заступник директора Львівського ЦНТЕІ
www.narda.org.ua
 Реєстрація

 Підписка
 
 Стратегічні програми ААРРУ

 Запровадження сучасної державної регіональної політики в Україні
 Розвиток всеукраїнської мережі експертів та фахівців з регіонального розвитку
 Pозроблення і впровадження нової моделі агенції регіонального розвитку
 Залучення іноземних інвестицій в регіони
 Розвиток малого та середнього бізнесу в Україні
 Розвиток сільських територій

 Регіональний розвиток у ЄС

ААРРУ активно відслідковує важливі новини і події у регіональному розвитку Європейського Союзу

Новини регіонального розвитку в Європейському Союзі

Глосарій основних термінів Європейського Союзу

ГЛОСАРІЙ українською і англійською мовами

 Географія відвідувачів сайту
Locations of visitors to this page