АСОЦІАЦІЯ АГЕНЦІЙ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ
NATIONAL ASSOCIATION OF REGIONAL DEVELOPMENT AGENCIES
 
Розширений пошук
 
   Головний ЗаголовокУкраїнськаАнглійськаДомашня СторінкаКарта СайтуПошукКонтактна інформація
 Головне Меню
 Новини
 Від Президента вимагають більшої уваги до екополітики
08.02.2005   Від Президента вимагають більшої уваги до екополітики
Понад 100 екологічних громадських організацій України звернулися до Президента України Віктора Ющенка із пропозиціями щодо удосконалення екологічної політики.

Зокрема, Ющенка просять проголосити в указі екополітику одним з головних пріоритетів його діяльності, “а критерієм якості президентського управління – зростання індексу людського розвитку, що відображає збалансованість економічної, екологічної та соціальної компонент суспільної якості життя”.

Екологи також просять своєчасно інформувати громадськість про розвиток екологічних програм, сприяти розвитку екологічної освіти (зокрема, і своїм особистим прикладом), розмежувати управлінські та господарські функції державних органів, що пов’язані із природокористуванням. Екологи також просять провести ревізію так званих “програм”, які здійснювалися попередніми урядами, та, на думку екологів, не покращили стан галузі.

У Державному бюджеті України вони пропонують створити “екологічний блок”, а також запровадити сплату “екологічних” податків до місцевих бюджетів. На думку екологів, щонайменше 5% природоохоронних коштів має витрачатися на заходи екологічної освіти.

Представники організацій також просять Ющенка зустрітися з ними і обговорити вказані питання. “Нам є про що поговорити з Ющенком... Якщо він не знайде для нас часу, тоді його з Європи запитають, як він збирається вступати до ЄС без підтягування екополітики”, - говорить керівник інформаційного центру Української екологічної асоціації “Зелений світ” Сергій Федоринчик. За його словами, якщо в Україні екологічна сфера не стане щонайменше сьомим пріоритетом у державній політиці, то “всі розмови про рух до Євросоюзу – це тільки піар”.

За словами Федоринчика, у Німеччині екологія є пріоритетом №2, у Нідерландах - №3, у Чехії - №7, а в Україні – “мабуть, 45-й чи 57-й.

Джерело :
ProUA
www.narda.org.ua
 Реєстрація

 Підписка
 
 Стратегічні програми ААРРУ

 Запровадження сучасної державної регіональної політики в Україні
 Розвиток всеукраїнської мережі експертів та фахівців з регіонального розвитку
 Pозроблення і впровадження нової моделі агенції регіонального розвитку
 Залучення іноземних інвестицій в регіони
 Розвиток малого та середнього бізнесу в Україні
 Розвиток сільських територій

 Регіональний розвиток у ЄС

ААРРУ активно відслідковує важливі новини і події у регіональному розвитку Європейського Союзу

Новини регіонального розвитку в Європейському Союзі

Глосарій основних термінів Європейського Союзу

ГЛОСАРІЙ українською і англійською мовами

 Географія відвідувачів сайту
Locations of visitors to this page