АСОЦІАЦІЯ АГЕНЦІЙ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ
NATIONAL ASSOCIATION OF REGIONAL DEVELOPMENT AGENCIES
 
Розширений пошук
 
   Головний ЗаголовокУкраїнськаАнглійськаДомашня СторінкаКарта СайтуПошукКонтактна інформація
 Головне Меню
 Новини
 Стартував проект «Економічно розвинені українські міста»
09.02.2005   Стартував проект «Економічно розвинені українські міста»
Компанія «Кемонікс Інтернешнл» та її субпідрядник - «Берман Груп» - розпочинають новий проект, спрямований на сприяння економічному розвитку на місцевому рівні через створення і впровадження громадами стратегічних планів економічного розвитку.


Проект під назвою «Економічно розвинені українські міста» (ЕРУМ) фінансує Аґентство США з міжнародного розвитку. Асоціація міст України, в правління якої входить голова Кам’янця-Подільського Олександр Мазурчак, погодилась бути стратегічним партнером цього проєкту.

"Новий проект, - наголосила під час зустрічі з керівництвом і підприємцями Кам’янця керівник згаданого проекту і представницької експертної делеґації Валері Райт, - спирається на кілька важливих уроків, отриманих за роки роботи в Україні. По-перше: економічний розвиток і створення нових робочих місць належать до найвищих пріоритетів громад. По-друге: ймовірність економічного зростання на рівні місцевих громад є найбільшою там, де існує постійне робоче партнерство між владою міста і сектором приватного бізнесу. І, по-третє: ретельно і реалістично зважуючи альтернативи, міська влада може бути каталізатором позитивних змін попри недостатність фінансових ресурсів".

Стрижнем діяльності за проектом впродовж наступних п’яти років буде надання десяткам міст інтенсивної консультативної та організаційної підтримки у створенні та впровадженні громадами стратегічних планів економічного розвитку. Крім цього, буде визначено три географічних реґіони, в яких надаватиметься така ж допомога щодо створення і впровадження реґіональних планів економічного розвитку. Ці плани зосереджуватимуться на критичних питаннях, наприклад, навчанні працівників, розвитку інфраструктури, захисті навколишнього середовища, іноземних інвестиціях тощо.

Зараз іде процес відбору перших шести міст, які братимуть участь у проекті, починаючи з квітня 2005 р., і визначення загального переліку, з якого відбиратимуться міста для участі в проекті у період між 2005 і 2009 роками. Кожному місту буде присвячено п’ять-шість місяців для допомоги реорганізувати його підхід до економічного розвитку, створити і впровадити стратегічний план.

Міста, які успішно складуть стратегічні плани, матимуть право змагатися за відповідні гранти з Інноваційного фонду ЕРУМ, створеного для підтримки впровадження першочергових проектів, передбачених стратегічними планами. Кам’янець також включено до переліку потенційних кандидатів.

Джерело :
"Час"
www.narda.org.ua
 Реєстрація

 Підписка
 
 Стратегічні програми ААРРУ

 Запровадження сучасної державної регіональної політики в Україні
 Розвиток всеукраїнської мережі експертів та фахівців з регіонального розвитку
 Pозроблення і впровадження нової моделі агенції регіонального розвитку
 Залучення іноземних інвестицій в регіони
 Розвиток малого та середнього бізнесу в Україні
 Розвиток сільських територій

 Регіональний розвиток у ЄС

ААРРУ активно відслідковує важливі новини і події у регіональному розвитку Європейського Союзу

Новини регіонального розвитку в Європейському Союзі

Глосарій основних термінів Європейського Союзу

ГЛОСАРІЙ українською і англійською мовами

 Географія відвідувачів сайту
Locations of visitors to this page