АСОЦІАЦІЯ АГЕНЦІЙ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ
NATIONAL ASSOCIATION OF REGIONAL DEVELOPMENT AGENCIES
 
Розширений пошук
 
   Головний ЗаголовокУкраїнськаАнглійськаДомашня СторінкаКарта СайтуПошукКонтактна інформація
 Головне Меню
 Новини
 Світовий банк і Японія виділять Україні багатомільйонні кредити
22.02.2005   Світовий банк і Японія виділять Україні багатомільйонні кредити
Світовий банк готовий до липня виділити Україні 175 млн доларів другого траншу другої програмної системної позики і 500 млн доларів третьої програмної системної позики.

Про це журналістам повідомив міністр економіки Сергій Терьохін, після зустрічі з директором Світового банку в Україні, Білорусі і Молдові Полем Бермінгхемом. За словами міністра, другий транш ПСЗ-2 Світовий банк може виділити в найближчі тижні.

У грудні 2003 Рада директорів Світового банку затвердила рішення про виділення Україні 250 млн доларів кредиту ПСЗ-2. Тоді ж банк заявив, що виділить ПСЗ-2 двома траншами, перший з яких - 75 млн доларів - був виділений наприкінці 2003, а другий - 175 млн доларів – мав бути виділений у 2004. ПСЗ-1 у розмірі 250 млн доларів банк виділив Україні у вересні 2001 року.

Найближчим часом Світовий банк має намір переглянути й оновити стратегію допомоги Україні на період до 2007 року з урахуванням пріоритетів нового уряду. Світовий банк може виділити Україні в 2005-2007 році до 3 млрд доларів кредитів.

Японія може виділити Україні 350 млн доларів. Сергій Терьохін з посиланням на підсумки зустрічі з послом Японії в Україні Кіщиро Амае повідомив, що Японія може виділити Україні 350 млн доларів кредитів для реалізації різних інвестиційних проектів.

За словами керівника Міністерства економіки, кредити можуть бути надані терміном на 30 років з 10-річним пільговим періодом під 1,5% річних. Сергій Терьохін не назвав можливих термінів надання кредитів.

У 2004 Японія розглядала можливість виділення Україні кредиту для реконструкції Державного міжнародного аеропорту "Бориспіль" (Київ) і будівництва моста через річку Буг у Миколаєві. У червні 2004 Японія запропонувала Україні кредит у 200 млн доларів під 1,5% річних на розвиток промислових підприємств.

Джерело :
UA-Reporter.com
www.narda.org.ua
 Реєстрація

 Підписка
 
 Стратегічні програми ААРРУ

 Запровадження сучасної державної регіональної політики в Україні
 Розвиток всеукраїнської мережі експертів та фахівців з регіонального розвитку
 Pозроблення і впровадження нової моделі агенції регіонального розвитку
 Залучення іноземних інвестицій в регіони
 Розвиток малого та середнього бізнесу в Україні
 Розвиток сільських територій

 Регіональний розвиток у ЄС

ААРРУ активно відслідковує важливі новини і події у регіональному розвитку Європейського Союзу

Новини регіонального розвитку в Європейському Союзі

Глосарій основних термінів Європейського Союзу

ГЛОСАРІЙ українською і англійською мовами

 Географія відвідувачів сайту
Locations of visitors to this page