АСОЦІАЦІЯ АГЕНЦІЙ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ
NATIONAL ASSOCIATION OF REGIONAL DEVELOPMENT AGENCIES
 
Розширений пошук
 
   Головний ЗаголовокУкраїнськаАнглійськаДомашня СторінкаКарта СайтуПошукКонтактна інформація
 Головне Меню
 Новини
 Українські НУО стажуються в Польщі
23.02.2005   Українські НУО стажуються в Польщі
З 14 по 19 лютого 2005 року Фундація імені князів-благодійників Острозьких в рамках проекту „Школа розвиток локальних ресурсів” провела стажування для кращих випускників у громадських організаціях Замостя та Любліна (Польща).

Проект „Школа розвиток локальних ресурсів” фінансується Фондом Чарльза С. Мотта, Фондом Євразія, Посольством США та Посольством Королівства Нідерландів та інших донорів.

Українські стажери змогли ознайомитися у який спосіб недержавні неприбуткові організації з провінційних регіонів Польщі залучають ресурси для реалізації суспільно важливих місцевих проектів і програм, що ефективно вирішують потреби і забезпечують потреби громадян і вразливих груп громадян. Проживання було організовано в готелі ОНР (Товариства освіти та соціальної допомоги молоді) м.Замостя.

Найбільшим враженням учасників став теплий і сердечний прийом міської влади Замостя, Центру волонтаріату, Агенції регіонального розвитку та Фонду розвитку Замойщизни, а також Вищої школи адміністрування та менеджменту.

Представники Фундації „Фуга Мунді” з Любліна, а також „Замойських амазонок” і Фонд підтримки інвалідів Замостя звернулися до учасників стажування з проханням про розвиток співпраці з українськими організаціями інвалідів та осіб, які перенесли складні хірургічні операції.

Головною ж подією стало підписання 9 НДО України та 15 НДО Польщі Декларації порозуміння польсько-української співпраці „Спільна Європа”, що була ухвалена 17 лютого 2005 року в м. Замость (Польща). Учасники цієї ініціативи фактично проголосили діяльність нової транскордонної неформальної мережі та запрошують приєднатися до неї усі бажаючі неприбуткові організації з України та Польщі.

Місією „Спільної Європи” є творення умов для побудови платформи співпраці, добросусідства та польсько-українського партнерства. Реалізувати місію планується шляхом проведення серії обопільних консультацій, обміну інформацією та базами даних, обмінів і візитів, а також спільних заходів, для чого залучатимуться як місцеві так і міжнародні ресурси.

Автор : Руслан Краплич
www.narda.org.ua
 Реєстрація

 Підписка
 
 Стратегічні програми ААРРУ

 Запровадження сучасної державної регіональної політики в Україні
 Розвиток всеукраїнської мережі експертів та фахівців з регіонального розвитку
 Pозроблення і впровадження нової моделі агенції регіонального розвитку
 Залучення іноземних інвестицій в регіони
 Розвиток малого та середнього бізнесу в Україні
 Розвиток сільських територій

 Регіональний розвиток у ЄС

ААРРУ активно відслідковує важливі новини і події у регіональному розвитку Європейського Союзу

Новини регіонального розвитку в Європейському Союзі

Глосарій основних термінів Європейського Союзу

ГЛОСАРІЙ українською і англійською мовами

 Географія відвідувачів сайту
Locations of visitors to this page