АСОЦІАЦІЯ АГЕНЦІЙ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ
NATIONAL ASSOCIATION OF REGIONAL DEVELOPMENT AGENCIES
 
Розширений пошук
 
   Головний ЗаголовокУкраїнськаАнглійськаДомашня СторінкаКарта СайтуПошукКонтактна інформація
 Головне Меню
 Новини
 Ющенко попросив Тимошенко і Пинзеника закрити вуха і пообіцяв канікули
11.03.2005   Ющенко попросив Тимошенко і Пинзеника закрити вуха і пообіцяв канікули

Президент України Віктор Ющенко обіцяє найближчим часом ввести спрощену систему реєстрації підприємців.

"Через два-три тижні ми введемо нову процедуру реєстрації", - сказав Ющенко на бізнес форумі "Влада і бізнес – партнери", який пройшов у Києві в п'ятницю.

"Ми поставимо в один кабінет сімнадцять стільців, камеру від МВС чи СБУ – і нехай вони в мгновення ока реєструють новий український бізнес", - сказав Ющенко і зірвав оплески присутніх підприємців.

Ющенко зазначив, що в Молдові уже діє подібна система.

"Чому президент Молдови може сказати, що за півтори години в одному вікні можна відкрити новий бізнес? Чому в Україні ця мука розтягується на п'ятнадцять місяців? Це треба ліквідувати", - сказав Ющенко.

Він повідомив бізнес-форуму, що завдання нової влади – "кожен рік створювати один мільйон робочих місць". При цьому Ющенко нагадав, що "шість мільйонів українців перебувають за кордоном на заробітках".

Під час бізнес-форуму президент також запропонував розглянути ідею, щоб взагалі не стягувати податки з новозареєстрованих підприємців.

"Хай Юлія Володимирівна і Віктор Михайлович закриють вуха, - сказав Ющенко, звертаючись до прем'єр-міністра Тимошенко і міністра фінансів Пинзеника. - Давайте, може, на три роки зробимо канікули для новостворених?"

Ця пропозиція Ющенка також була зустрінута оплесками.

За його словами, ці податкові канікули стосуватимуться "нових можливостей", а бюджетне наповнення можна буде забезпечувати за рахунок вже існуючих підприємств.

"Ми готові і до амністії – фіскальної, капіталу, майна, - але ви виходите з тіні і справно платите податки", - звернувся Ющенко до залу.

"Щоб ті, хто справно платить – щоб не знав в обличчя фінансового інспектора. Але до авантюристів буде жорстоке відношення", - додав президент.

 

Президент України Віктор Ющенко заборонив підприємцям давати хабарі чиновникам, інакше він не вважатиме їх своїми союзниками.

"Я вас зобов’язую не давати хабарі. Не прошу, не делікатнічаю – а зобов’язую!", - сказав Ющенко на бізнес-форумі "Влада і бізнес – партнери" у Києві.

"Якщо ви продовжуватимете таку політику - ви не є моїми партнерами, і Бог вас покарає. У бюджеті на 2005 рік зробіть одну доходну статтю – економія на хабарях", - сказав Ющенко.

У свою чергу він повідомив, що влада боротиметься з хабарниками, які працюють у державних структурах.

"Ми робимо бюро національних розслідувань, щоб сконцентрувати в одному місці всі слідчі функції для розслідування зловживань державних службовців 1-3 категорії", - сказав Ющенко.

Він підкреслив, "я даю слово – влада не буде брати хабарі". Ющенко висловився за те, щоб усі підприємці були рівні перед законом, а не так як при попередній владі - "три родини трималися, а всіх інших під каток".

Ющенко також сказав, що нова влада хоче змінити податковий тиск, але, щоб платили податки усі.

Одним з механізмів ухиляння від податків Ющенко назвав вільні економічні зони. "У нас цих зон, як бабуся Катя казала, як бліх на собаці. Де клан - там і зона. А совість є? Китай уже обігнали по зонах", - запитав президент.

За словами Ющенка, 70-80% усього, що ввозиться в Україну – ввозиться через зону Донбас.

Ющенко розповів, що був напередодні у Недригайлівській адміністрації Сумської області.

"Це край світу, північ Сумської області, звідки голова райадміністрації? Звичайно, з Донбасу. Обдерта сторона… А вона купує йому квартиру, а тепер він чемодани склав і квартиру приватизував", - розповів Ющенко.

"Скільки треба, щоб ця людина була щаслива як Остап Бендер", - риторично запитав Ющенко. "Що ви робите хлопці? Нас люди на вилах носити будуть", - додав він.

Ющенко також розповів, що йому передали схему розграбування Сумщини. За його словами, в неї були втягнуті понад 120 високих імен. "Пройдіть по вулицях, коли сідає сонце, скільки людей риється в смітниках? І ці холені "європейці" заробляють на оборотах. Я все зроблю, щоб такого не було", - зазначив президент.

Ющенко процитував президента США Кеннеді.

Що якщо держава не може допомогти 20% найбідніших, то тоді немає можливості захистити 20% найбагатших.

Ющенко навів приклад як колишньому міністру Білоконю дали пенсію 14 тисяч гривень. "Коли хтось отримує 240 гривень, а хтось пенсію 14 тисяч, то ми на межі великого соціального напруження", - наголосив він.

Ющенко пообіцяв бізнесменам підтримку, однак за умови, що підприємці сплачуватимуть податки.

"Ви народились на цій землі, тут закопані ваші пуповини. І не соромно лежати десь на піску на гальці і знати, що хтось отримує зарплату 240 гривень. У вас співчуття існує чи ні? Ми громадяни чи ні?", - запитав він, звертаючись до залу.

У роботі форуму бере участь прем’єр Тимошенко та економічний блок уряду. В залі були помічені великі підприємці Віктор Пінчук, Олександр Ярославськй, Віталій Гайдук, керівник UMC Ерік Франке.

Джерело: "Українська правда" (
www.pravda.com.ua)

www.narda.org.ua
 Реєстрація

 Підписка
 
 Стратегічні програми ААРРУ

 Запровадження сучасної державної регіональної політики в Україні
 Розвиток всеукраїнської мережі експертів та фахівців з регіонального розвитку
 Pозроблення і впровадження нової моделі агенції регіонального розвитку
 Залучення іноземних інвестицій в регіони
 Розвиток малого та середнього бізнесу в Україні
 Розвиток сільських територій

 Регіональний розвиток у ЄС

ААРРУ активно відслідковує важливі новини і події у регіональному розвитку Європейського Союзу

Новини регіонального розвитку в Європейському Союзі

Глосарій основних термінів Європейського Союзу

ГЛОСАРІЙ українською і англійською мовами

 Географія відвідувачів сайту
Locations of visitors to this page