АСОЦІАЦІЯ АГЕНЦІЙ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ
NATIONAL ASSOCIATION OF REGIONAL DEVELOPMENT AGENCIES
 
Розширений пошук
 
   Головний ЗаголовокУкраїнськаАнглійськаДомашня СторінкаКарта СайтуПошукКонтактна інформація
 Головне Меню
 Новини
 Актуальні навчальні програми для агенцій регіонального розвитку
24.03.2005   Актуальні навчальні програми для агенцій регіонального розвитку

ПРОГРАМА СТАЖУВАНЬ У ВРОЦЛАВІ ТА ГДАНСЬКУ (ПОЛЬЩА)

V МІЖНАРОДНИЙ СЕМІНАР З ПИТАНЬ ФАНДРЕЙЗИНГУ

ЛІТНІ КУРСИ ДЛЯ ДОСЛІДНИКІВ У ВРОЦЛАВІ

НОВІ МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ МОЛОДІ З YOUTH PROGRAMME ВІД ЄВРОПЕЙСЬКОЇ КОМІСІЇ

СТАЖУВАННЯ В КОМПАНІЯХ ЄС УКРАЇНСЬКИХ МЕНЕДЖЕРІВ

ТРЕНІНГИ МІЖНАРОДНОГО ТРЕНІНГОВОГО ТА ДОСЛІДНИЦЬКОГО ЦЕНТРУ ДЛЯ ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ

ПРОГРАМА СТАЖУВАНЬ У ВРОЦЛАВІ ТА ГДАНСЬКУ (ПОЛЬЩА)

Колегіум Східної Європи у Вроцлаві запрошує подавати аплікації до конкурсу на стажування організованих у Вроцлаві та Гданську (Польща), а також La Vienne (Франція) у рамках програми Wroclaw Solidarity Bridge.

Стажування спрямовані до активно діючих у своїх місцевостях осіб з таких країн, як: Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Росія, Україна.

Для участі у програмі стажування необхідно надіслати на електронну пошту: wsb@kew.org.plтакі документи:

заповнену аплікацію;

резюме;

рекомендаційний лист;

інші документи.

Кінцевий термін подання аплікацій - 10 квітня 2005 року.

Термін стажування: червень - вересень 2005 року.

Детальну інформацію про програму WSB та формуляр аплікації можна отримати на Інтернет-сайті http://www.wsb.kew.org.p.

КОНТАКТИ:0
Марчін Романовскі
Kolegium Europy Wschodniej
ul. Kielbasnicza 5
50-108 Wroclaw (Polska)
Тел./факс: +48 71 342 16 81
Тел.: +48 71 343 22 84
Електронна пошта:
romanowski@kew.org.pl
Інтернет-сайт: http://www.kew.org.pl

 

V МІЖНАРОДНИЙ СЕМІНАР З ПИТАНЬ ФАНДРЕЙЗИНГУ

Судак, АР Крим, 28-31 травня 2005 року. Відбудеться V міжнародний семінар з питань фандрейзингу – шанс для спілкування та навчання від всесвітньо відомих “гуру” фандрейзингу.

Тема семінару – “Крок назустріч благодійнику”.

Мета семінару: покращити навички взаємодії з потенційними донорами, навчитися вмінню залучати та підтримувати відносини з ними, навчитися техніці проведення фандрейзингових заходів та створенню документів для збору коштів, ознайомитися із законодавчими аспектами фандрейзингу та філантропії.

До участі у семінарі запрошуємо представників неприбуткових організацій, міжнародних програм, донорських структур.

Під час семінару відбуватиметься навчання принципам, методам, технологіям збору коштів на соціальні проекти, обміну досвідом та спілкування з колегами з України, країн СНД та Східної Європи.

Цього року з фандрейзерами працюватимуть – Майкл Нортон, автор кількох видань “WorldWide Fundraising Handbook”, Джон Баглі, засновник серії семінарів, практик та теоретик в фандрейзингу, автор книги “Успішний фандрейзинг”, Кен Філліпс, відомий тренер і керівник департаменту організаційного розвитку Міжнародного Червоного Хреста, українські бізнес-тренери з мотивації та комунікації – Олена та Сергій Волочай, експерт Міжнародного центру некомерційного права Мелані Лаєнз, представники організацій, що мають практичний досвід залучення коштів країн СНД, представники донорських та бізнес-структур.

Семінар відбуватиметься в рамках серії міжнародних семінарів з фандрейзингу Центру філантропії http://www.philanthropy.org.ua та Міжнародного альянсу фандрейзерів “Resource Alliance” http://www.resource-alliance.org.

Детальнішу інформацію про семінар та критерії участі можна отримати на Інтернет-сайті Центру філантропії http://www.philanthropy.org.ua

КОНТАКТИ:
Центр філантропії
Електронна пошта:
office@philanthropy.org.ua
Інтернет-сайт: http://www.philanthropy.org.ua


ЛІТНІ КУРСИ ДЛЯ ДОСЛІДНИКІВ У ВРОЦЛАВІ

Вроцлав, Польща, 15-24 липня 2005 року. ZEIT-Foundation Ebelin and Gerd Bucerius та Центр Віллі Брандта Вроцлавського університету проводять літні курси “Історія має місце” (“History Takes Place”).

Молоді студенти-гуманітарії з Європи та США мають нагоду дослідити визначні історичні місця Європи шляхом участі у серії курсів.

У 2005 році ZEIT-Foundation спільно з Університетом Віллі Брандта у Вроцлаві нададуть можливість випускникам вищих учбових закладів, кандидатам наук та докторам наук взяти участь у літніх курсах у Вроцлаві – місті, який відчув на собі всю драматичність подій в Європі XX століття.

До участі запрошуємо не лише істориків, але й дослідників історії мистецтва та літератури, етнологів та соціологів, які працюють з історичними даними.

Ці 10-денні літні курси, що проводитимуться доктором Грегором Тумом (Університет Пітсбургу, США), допоможуть відслідкувати драматичну історію Вроцлава XX сторіччя в топографії, архітектурі та пам’ятках міста. Презентація кожної теми та кожна екскурсія містом включатиме розповіді свідків і спеціалістів.

Розглядатимуться, зокрема, такі теми:

1. Історія з точки зору розташування. Місто як відкрита книга.
2. Вроцлав у 1945 році – закінчення війни, переміщення кордонів та населення в ретроспективі.
3. Вроцлав як релігійний центр.
4. Місто інтелекту.
5. Місто та держава.
6. Сучасне індустріальне місто.
7. Меншини: євреї, німці, українці.
8. Вроцлав та його спогади.
9. Точки відліку і бачення майбутнього: 1920-ті, 1950-ті, 1990-ті.

Відбір учасників відбуватиметься на основі індивідуальних заявок та рекомендацій визнаних дослідників у згаданих сферах.

Загальною вимогою до заявників є хороше знання сучасної польської та німецької історії, інтерес до історичного феномену міста, а також інтерес до теми, пов’язаний з власними дослідженнями, що проводяться поза семінаром (магістерська чи кандидатська роботи тощо). Учасники не обов’язково повинні працювати саме над історією Вроцлаву, але повинні запропонувати нові тематичні та методологічні аспекти, нові підходи та незвичні джерела.

Мови курсу - польська, німецька та англійська.

Уміння читати двома мовами є передумовою до подання заявки, а знання всіх трьох мов вважатиметься перевагою. Очікується, що учасники детально підготуються за допомогою матеріалів курсу, рекомендованої літератури, а також зможуть представити доповідь чи провести турне. Передбачається також проведення підготовчої зустрічі перед початком курсу.

ZEIT-Foundation покриває витрати на проїзд та проживання учасників, а також надасть часткову стипендію залежно від конкретного фінансового становища учасників.

Кандидати, які відповідають вищезазначеним вимогам, запрошуються до подання аплікаційного досьє (резюме, транскрипт та пропонована тема дослідження), а також однієї рекомендації від дослідника, що представляє відповідну сферу, написаної від руки, на адресу ZEIT-Foundation до 31 березня 2005 року.

Результати літнього курсу будуть опубліковані.

Детальнішу інформацію Ви зможете отримати на Інтернет-сайті ZEIT-Foundation http://www.zeit-stiftung.de

КОНТАКТИ:
ZEIT-Stiftung
Feldbrunnenstra?e, 56
D-20148 Hamburg, Germany
Тел.: 040 41 33 66
Факс: 040 41 33 67 00
Електронна пошта:
zeit-stiftung@zeit-stiftung.de
Інтернет-сайт: http://www.zeit-stiftung.de

 

НОВІ МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ МОЛОДІ З YOUTH PROGRAMME
ВІД ЄВРОПЕЙСЬКОЇ КОМІСІЇ

Програма “Молодь” створена Європейською Комісією, Європейським Парламентом та державами-членами Євросоюзу у 2000 році та діятиме до кінця 2006 року.

Програма розроблена для задоволення інтересів молоді (віком від 15 до 25 років) та молодіжних працівників через надання Європейською Комісією фінансової підтримки для реалізації молодіжних проектів. Програма надає також широкі можливості для розвитку молоді, полегшення інтеграції молодих людей у суспільство в цілому.

Програма діє в 31 європейській країні - це держави-члени ЄС, країни-кандидати в ЄС, а також держави-учасниці Європейської асоціації вільної торгівлі.

Програма “Молодь” також розвиває співробітництво з країнами Східної Європи та Кавказу (Росія, Білорусь, Україна, Молдова, Вірменія, Азербайджан і Грузія).

Підтримка в реалізації молодіжних ініціатив та можливостей участі в Програмі “Молодь” в кожній країні здійснюється за допомогою її інформаційних представників.

Хто може брати участь у Програмі “Молодь”?

молодь віком від 15 до 25 років;

молодіжні працівники, громадські діячі та молодіжні лідери;

молодіжні організації;

волонтери та центри волонтеріату;

координатори проектів у молодіжній сфері та сфері неформальної освіти;

інші некомерційні організації, асоціації та структури.

За допомогою Програми “Молодь” в Україні можна реалізувати проекти у таких напрямках:

1. Молодіжні обміни (для молоді віком від 15 до 25 років).
2. Європейська волонтерська служба (робота та навчання волонтерів за кордоном віком від 18 до 25 років).
3. Програмна підтримка (організація, проведення або просто участь у міжнародних семінарах, тренінгах, контактних зустрічах тощо).

Молодіжні обміни полягають в організації зустрічі груп молодих людей в одній з країн, організації яких беруть участь у проекті. За встановлений термін вони повинні спільними зусиллями досягти результатів, передбачених проектом.

Увага! Не може бути молодіжним обміном: зустрічі працівників організацій, туристичні подорожі, мовні курси, шкільні навчальні обміни, академічні навчальні подорожі, різні змагання, обміни, які можуть принести фінансовий прибуток, праця.

Волонтерська служба полягає в тому, що одна організація направляє, а інша приймає волонтера, який має виконувати певну роботу у сфері культури, спорту, охорони навколишнього середовища, роботи з дітьми тощо, що може принести користь як одній, так і іншій з організацій-учасниць проекту.

Термін перебування волонтера в іншій країні – 6-12 місяців. Робота волонтера неоплачувана, але йому надаються кишенькові гроші. Приймаюча організація має забезпечити його проживанням та харчуванням.

Програмна підтримка передбачає організацію міжнародних тренінгів, семінарів та конференцій з різної тематики (але тих, що стосуються молоді та розвитку молодіжних програм), а також контактних зустрічей (метою яких є пошук партнерів та спільне написання проектів).

Детальнішу інформацію та консультації з приводу участі молоді та громадських організацій в європейських ініціативах в рамках Програми “Молодь” можна отримати, надіславши лист-запит інформаційним представникам в Україні на електронні адреси:

БФ “Діти. Молодь. Третє тисячоліття” (м. Київ): samarskyD@gala.net (Дмитро Самарський), antonina_gryvko@yahoo.com (Антоніна Гривко);

ГО “Академія української молоді” (м. Львів): olena_yaremko@yahoo.com (Олена Яремко);

НДО “Дебат-Центр” (м. Сімферополь): kkatjusha@yahoo.com, debate@crimea.com (Катерина Кузнєцова).

Також детальнішу інформацію Ви можете переглянути на Інтернет-сайтах http://europa.eu.int/comm/youth, http://www.salto-youth.net/eeca, http://www.training-youth.net.

КОНТАКТИ:
Дмитро Самарський, Антоніна Гривко
БФ “Діти. Молодь. Третє тисячоліття”
Електронна пошта:
samarskyD@gala.net, antonina_gryvko@yahoo.com

Олена Яремко
ГО “Академія української молоді”
Електронна пошта:
olena_yaremko@yahoo.com

Катерина Кузнєцова
НДО “Дебат-Центр”
Електронна пошта:
kkatjusha@yahoo.com, debate@crimea.com

 

СТАЖУВАННЯ В КОМПАНІЯХ ЄС УКРАЇНСЬКИХ МЕНЕДЖЕРІВ

Програма підготовки менеджерів EuropeAid (колишня Тасіс) Managers’ Training Programme, МТР пропонує стажування в компаніях Західної Європи для більш, ніж 200 менеджерів підприємств з усіх регіонів України.

До червня 2005 року ми запрошуємо всі зацікавлені компанії та менеджерів подати заявку на участь у цій важливій ініціативі, яка дає можливість посилити управлінську компетентність менеджерів та поліпшити конкурентоспроможність їхніх компаній.

MTP пропонує 4-тижневі стажування для менеджерів вищої ланки та 8/12-тижневі стажування для менеджерів середньої та нижчої ланок в компаніях ЄС. Програма складається зі стажування та навчання, сфокусованих на проблемах сучасного менеджменту компаній та стратегії ЄС. Після повернення в Україну менеджерів запрошують до участі в постпрограмних заходах у різних містах України.

Вимоги до претендентів для участі у програмі

Керівники та менеджери вищої ланки, які подають заявку на участь у 4-тижневій програмі, мають відповідати наступним критеріям:

1. Вік від 35 до 55 років.
2. Щонайменше 8 років відповідного досвіду роботи на посаді менеджера.
3.Знання російської мови (до складу груп входять менеджери різних національностей, тому переклад відбуватиметься російською мовою).
4. Базове знання хоча б однієї з мов ЕС є додатковою перевагою.

Менеджери середньої та нижчої ланок, які подають заявку на участь у 8/12-тижневій програмі, мають відповідати наступним критеріям:

1. Вік від 25 до 40 років.
2. Щонайменше 3 роки досвіду роботи на посаді менеджера.
3. Вільне володіння однією з мов ЄС.

Як подати заявку на участь в МТР

Необхідно заповнити анкету в режимі он-лайн http://www.tacis-mtp.org або звернутися до офісу програми МТР в Києві.

Українська ініціатива
MTP тісно співпрацює з Міжвідомчим центром з організації перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва “МЦПК”, що проводить широкомасштабну програму перепідготовки менеджерів, якою передбачено перепідготовку спеціалістів (друга вища економічна освіта у провідних економічних університетах України з подальшим стажуванням у країнах ЄС, зокрема за програмою МТР). Зацікавлених кандидатів просимо відвідати Інтернет-сайт Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України:
http://www.me.gov.ua, або звернутись в Секретаріат МЦПК (тел./факс: (044) 295 6289).

За додатковою інформацією звертайтесь до п. Інгольфа Ардельта, керівника проекту MTP в Україні, та п. Олени Базир, менеджера проекту MTP в Україні.

КОНТАКТИ:
Інгольф Ардельт
Managers' Training Programme
Тел.: (О44) 490 1231, 490 1249
Факс: (044) 490 1280
Електронна пошта:
mtp@dman.kiev.ua
Інтернет-сайт: http://www.tacis-mtp.org

Олена Базир
Managers' Training Programme
Тел.: (О44) 490 1231, 490 1249
Факс: (044) 490 1280
Електронна пошта:
mtp@dman.kiev.ua
Інтернет-сайт: http://www.tacis-mtp.org


ТРЕНІНГИ МІЖНАРОДНОГО ТРЕНІНГОВОГО ТА ДОСЛІДНИЦЬКОГО ЦЕНТРУ
ДЛЯ ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ

Представництво Міжнародного тренінгового та дослідницького центру для НУО ІНТРАК (International NGO Training and Research Centre) в Центральній Азії оголосило нову відкриту тренінгову програму на 2005 рік:

1. Оцінка впливів (3 дні): 5-7 квітня 2005 року, Бішкек.
2. Нарощення потенціалу – підхід до інституційного розвитку (5 днів): 20-24 червня 2005 року, Алмати.
3. Підтримка в проведенні місцевих ініціатив: вересень 2005, Бішкек.

Тренінги спрямовано на тих, хто працює в Центральній Азії та країнах колишнього Радянського Союзу. Програма розрахована на представників міжнародних та місцевих НУО, донорські організації, організації та їх філії з підтримки громадянського суспільства.

Методи навчання
Під час тренінгів буде використано різноманітні інтерактивні методи навчання: кейс-стаді, рольові ігри та робота в групах. Крім того, застосовуються презентації різноманітних міжнародних консультантів з відповідних теоретичних побудов та нового мислення й в тих напрямках, які дадуть можливість учасникам визначити місце застосування їхнього досвіду в широкому розумінні.

Вартість, тривалість та мова проведення тренінгів
Курси проводяться у формі 3 та 5-ти денних семінарів.
Вартість курсів для учасників складає від 570 до 850 доларів США. До цієї суми не входять транспортні витрати та проживання.

Тренінг проводиться англійською та російською мовами з подальшим перекладом.

Цього року Міжнародний тренінговий та дослідницький центр для НУО ставить за мету залучити до участі в тренінговій програмі учасників не лише із Центральної Азії, а й з інших країн пострадянського простору, особливо з України та Росії.

Детальнішу інформацію англійською мовою можна отримати на англомовній версії Інтернет-сайту Ресурсного центру “Гурт” http://www.gurt.org.ua.

Зацікавленим кандидатам буде надіслано додаткові матеріали щодо обраних тренінгів.

КОНТАКТИ:
ІНТРАК в Центральній Азії
Регіональне представництво
720001, Киргизька Республіка, Бішкек, вул. Київська, 101 (3 поверх)
Тел.: 996 312 611 402
Факс: 996 312 611 277
Електронна пошта:
icap@intrac.kg

www.narda.org.ua
 Реєстрація

 Підписка
 
 Стратегічні програми ААРРУ

 Запровадження сучасної державної регіональної політики в Україні
 Розвиток всеукраїнської мережі експертів та фахівців з регіонального розвитку
 Pозроблення і впровадження нової моделі агенції регіонального розвитку
 Залучення іноземних інвестицій в регіони
 Розвиток малого та середнього бізнесу в Україні
 Розвиток сільських територій

 Регіональний розвиток у ЄС

ААРРУ активно відслідковує важливі новини і події у регіональному розвитку Європейського Союзу

Новини регіонального розвитку в Європейському Союзі

Глосарій основних термінів Європейського Союзу

ГЛОСАРІЙ українською і англійською мовами

 Географія відвідувачів сайту
Locations of visitors to this page