АСОЦІАЦІЯ АГЕНЦІЙ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ
NATIONAL ASSOCIATION OF REGIONAL DEVELOPMENT AGENCIES
 
Розширений пошук
 
   Головний ЗаголовокУкраїнськаАнглійськаДомашня СторінкаКарта СайтуПошукКонтактна інформація
 Головне Меню
 Новини
 Mіжнародна зустріч Східної групи грантодавців Європейського центру фундацій
21.10.2005   Mіжнародна зустріч Східної групи грантодавців Європейського центру фундацій

20-21 жовтня 2005 року вперше в столиці України відбулася міжнародна зустріч Східної групи грантодавців (GEG) Європейського центру фундацій (EFC) - форум найвпливовіших світових донорських організацій, діяльність яких зосереджена у Центральній і Східній Європі та країнах колишнього Радянського Союзу.

Десята щорічна конференція "Відгук на зміни" сфокусувала увагу на таких пріоритетних питаннях: покращення роботи донорів у країнах, що зазнали кардинальних політичних і суспільних перетворень; заохочення донорських організацій до нових форм ґрантодавчої діяльності та підтримки місцевого благодійництва.

"Вперше представники понад 180 найпотужніших світових грантодавчих організцій провели щорічну конференцію Східної групи донорів в Україні, демонструючи реальне визнання нашої країни як частини європейської спільноти" -наголосив у своєму виступі виконавчий директор Міжнародного фонду "Відродження" Євген Бистрицький.

Мета форуму - поділитися досвідом та покращити діяльність вже існуючих українських фондів й благодійних організацій, надаючи імпульс до започаткування нових філантропічних програм як корпораціями, так і приватними особами, як це нині існує в усьому світі.

За словами Є.Бистрицького, донорство - це перерозподіл надприбутків бізнесу і бізнесмени свідомо фінансують різного роду громадські проекти, розуміючи необхідність прозорої діяльності всіх інституцій громадянського суспільства в цивілізованих країнах».

"Нагода повчитися від зарубіжних колег і поділитися власним досвідом благочинності потрібна для підвищення професійного рівня філантропії як в Україні, так і в сусідніх країнах" - зазначив Микола Дейчаківський, голова правління Українського форуму ґрантодавців.

"Своїм прикладом ми заохочуємо поширення філантропії і водночас відроджуємо в Україні давню культуру і традицію благодійництва" - підкреслила під час виступу на форумі голова Міжнародного благодійного фонду "Україна 3000" Катерина Ющенко.

"Справжня філантропія - це не пошук корпоративних чи політичних вигод, а важка повсякденна робота, спрямована на розвиток ефективного третього сектору" - наголосив регіональний віце-президент Фонду Євразія, професор Олексій Гарань. «Я мрію, аби ми працювали не за рахунок американських благодійників, а за рахунок українських донорів», - поділився з журналістами пан Гарань.

Під час форуму відбулася прес-конференція для українських ЗМІ за участі голови правління Східної групи ґрантодавців Фабріса де Керчове, голови правління Українського форуму ґрантодавців Миколи Дейчаківського, виконавчого директора Міжнародного фонду "Відродження" Євгена Бистрицького, віце-президента Фонду Євразія в Україні, Білорусі та Молдові Олексія Гараня.

«У мене на батьківщині, в Бельгії, кожен десятий громадянин працює в неприбутковій організації», - зазначає голова правління Східної групи ґрантодавців пан Фабріс де Керчове. У Європі загалом близько мільйона громадських організацій, 100 тисяч із яких є грантодавчими. В Україні ж у Мін’юсті зареєстровано 35 тисяч громадських організацій, тож кількість людей, які працюють у некомерційних організаціях, у нас незрівнянно менша.

Східну група ґрантодавців (СГҐ) засновано 1992 року неформальною коаліцією приватних і державних організацій - фундацій, двосторонніх та багатосторонніх міжнародних організацій та корпорацій, які надають ґранти в країнах Східної та Центральної Європи й колишнього Радянського Союзу. Своєю місією СГҐ вважає сприяння розвитку громадянського суспільства в регіоні через надання донорам необхідної платформи для підвищення ефективності їх ґрантодавчої роботи і заохочення до появи нових благодійних організацій. СГҐ є незалежним проектом, заснованим 1989 року міжнародною асоціацією донорів - Європейським центром фундацій.

На даний момент до Східної групи грантодавців входять Фонд Роберта Боша, Фонд
"Династія", Черіті Ейд Фаундейшн, Фонд короля Бодуіна, Фонд ім. Чарльза Стюарта Мотта, Інститут Свободи, Фонд "Євразія", Інститут відкритого суспільства та ін.

За інформацією фонду "Відродження" та "України молодої"

www.narda.org.ua
 Реєстрація

 Підписка
 
 Стратегічні програми ААРРУ

 Запровадження сучасної державної регіональної політики в Україні
 Розвиток всеукраїнської мережі експертів та фахівців з регіонального розвитку
 Pозроблення і впровадження нової моделі агенції регіонального розвитку
 Залучення іноземних інвестицій в регіони
 Розвиток малого та середнього бізнесу в Україні
 Розвиток сільських територій

 Регіональний розвиток у ЄС

ААРРУ активно відслідковує важливі новини і події у регіональному розвитку Європейського Союзу

Новини регіонального розвитку в Європейському Союзі

Глосарій основних термінів Європейського Союзу

ГЛОСАРІЙ українською і англійською мовами

 Географія відвідувачів сайту
Locations of visitors to this page