АСОЦІАЦІЯ АГЕНЦІЙ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ
NATIONAL ASSOCIATION OF REGIONAL DEVELOPMENT AGENCIES
 
Розширений пошук
 
   Головний ЗаголовокУкраїнськаАнглійськаДомашня СторінкаКарта СайтуПошукКонтактна інформація
 Головне Меню
 Новини
 Перша українсько-китайська конференція „Зони розвитку високих технологій (технопарки): концепція, практика, перспективи”
26.05.2006   Перша українсько-китайська конференція „Зони розвитку високих технологій (технопарки): концепція, практика, перспективи”

Посольство України у КНР та

Фонд «Інформаційне Суспільство України»

оголошують про проведення

Першої українсько-китайської конференції „Зони розвитку високих технологій (технопарки): концепція, практика, перспективи”

 

 

На виконання доручень Президента України щодо інноваційного розвитку України та його Указу про створення на її території „Силіконової долини”, а також враховуючи те, що у КНР діє три українсько-китайських технопарки (у м. Цзінань, провінція Шаньдун, парк співробітництва у сфері високих і нових технологій та два технопарки у м. Харбін, провінція Хейлунцзян, у т.ч. центр зварювальних технологій „Патон-Харбін”), основною метою діяльності яких є формування ефективного механізму для спільної розробки і впровадження у виробництво науково-технічних проектів, освоєння і передачі високих технологій тощо, Посольство України та Фонд «Інформаційне Суспільство України» внесли пропозицію щодо проведення науково-практичної Першої українсько-китайської конференції „Зони розвитку високих технологій (технопарки): концепція, практика, перспективи”. Конференцію планується провести на базі української дипломатичної місії у Пекіні.

Метою проведення конференції є презентація українських програм створення технопарків на основі діючих академічних та галузевих інститутів, найбільших ВУЗів, а також розміщення її високотехнологічного потенціалу для забезпечення політичної підтримки та розповсюдження відповідних позитивних експертних оцінок серед широкого кола представників держави та промисловості КНР, у тому числі з метою можливої участі китайських компаній та організацій у розвитку технопарків та створенню їх мережі в Україні.

Концепція Конференції передбачає проведення дводенного заходу за участю комплексної української делегації, до складу якої увійдуть керівники Міністерства освіти і науки, Національної академії наук України та її установ, Київської міськдержадміністрації, наукових установ, вузів (НТУУ „КПІ”, КНУ імені Тараса Шевченка) та відомі українські економісти, директори та топ-менеджери венчурних та високотехнологічних підприємств України, журналісти провідних ЗМК України.

З китайського боку для участі у заході будуть запрошені представники Міннауки і технологій, Держкомітету з реформ та розвитку, Академії наук Китаю, Науково-технічного комітету народного уряду міста Пекіна, Пекінського технопарку, Українсько-китайського технопарку співробітництва у сфері високих і нових технологій та інших установ, організацій та підприємств.

 Посольством пропонуватимуться також зустрічі української делегації з фахівцями з питань створення технопарків у Академії суспільних наук Китаю, Пекінській академії наук, а також в Університеті „Цінхуа”.

Окрема, фахова програма буде запропонована українським учасникам конференції при відвіданні китайської „Силіконової долини” - Пекінського технопарку (див. веб-сайт www.zgc.gov.cn ).

Керівники українських підприємств матимуть змогу зустрітися з представниками венчурних компаній, які працюють у Пекінському технопарку, які у перспективі можуть взяти участь у розвитку українських технопарків (наприклад, технопарку НТУУ КПІ).

 В умовах наявності у них вільних капіталів, вони можуть виступити й інвесторами чи зробити внесок у розвиток українських технопарків інших формах. Посольство готове запросити представників таких компаній до участі у Конференції з тим, щоб українські учасники заходу мали можливість презентувати своїм китайським партнерам проекти, які потребують іноземних інвестицій.

У цьому зв’язку було б логічним, якби у Конференції взяли участь і українські інноваційні фірми (створені при ІЕЗ імені Є.О.Патона, інститутах надтвердих матеріалів, монокристалів тощо) та  підприємці, які опікуються питаннями розвитку українських технопарків.

Окрему увагу буде приділено обміну досвідом електронного урядування, впровадження систем електронного урядування, їх функціонування. Цьогорічна травнева поїздка української делегації поклала початок плідної співпраці у даному напрямку, продовженням якої стане поїздка у червні (http://www.isu.org.ua/viewnews/news_u/276).

Конференцію планується провести у червні 2006 р. у приміщенні Посольства України в КНР. Конкретні терміни та концепція проведення конференції будуть узгоджені з Міністерством науки і технологій Китаю, Державним комітетом з реформи та розвитку, Головним управлінням науки міста Пекіна та Комітетом з управління Пекінського технопарку.

З китайської сторони у заході візьмуть участь державні установи, причетні до формування державної політики та адміністрування відносин в сфері нових і високих технологій Китаю, а також провідні китайські компанії, які уповноважені Урядом КНР проводити будівництво відповідних зон та менеджмент їх науково-технічної діяльності, імплементацію передових розробок у промисловості та на виробництві.

Терміни проведення конференції визначені з урахуванням строків проведення міжнародних заходів з питань розвитку високотехнологічних зон, які мають відбудеться у Пекіні протягом червня 2006р.

У разі схвалення пропозиції ПУ, у рамках конференції можна було б провести засідання наступних секцій:

Секції регіональної економіки у контексті створення технопарків,

Секції технопарків,

Секції венчурних компаній та інноваційних підприємств.

Орієнтовні строки проведення Конференції: 26-27 червня ц.р.

Напередодні Конференції Посольством буде видана Програма Конференції з переліком учасників та назвами доповідей.

 

Організатори врахують усі побажання членів української делегації стосовно організації додаткових зустрічей не лише у Пекіні, але й у інших містах. 

 

Усі витрати по перебуванню у Китаї (включаючи переліт, місцевий транспорт, переклад, проживання, харчування) – за рахунок учасників, участь – безкоштовна.

 

Відповідальна особа за організацію заходу з боку Фонду «Інформаційне Суспільство України» – Вольська Леся (тел/факс 8(044)502 00 50; моб. 8(067)502 90 70; pr@isu.org.ua; volska@ukr.net; www.isu.org.ua).


www.narda.org.ua
 Реєстрація

 Підписка
 
 Стратегічні програми ААРРУ

 Запровадження сучасної державної регіональної політики в Україні
 Розвиток всеукраїнської мережі експертів та фахівців з регіонального розвитку
 Pозроблення і впровадження нової моделі агенції регіонального розвитку
 Залучення іноземних інвестицій в регіони
 Розвиток малого та середнього бізнесу в Україні
 Розвиток сільських територій

 Регіональний розвиток у ЄС

ААРРУ активно відслідковує важливі новини і події у регіональному розвитку Європейського Союзу

Новини регіонального розвитку в Європейському Союзі

Глосарій основних термінів Європейського Союзу

ГЛОСАРІЙ українською і англійською мовами

 Географія відвідувачів сайту
Locations of visitors to this page