АСОЦІАЦІЯ АГЕНЦІЙ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ
NATIONAL ASSOCIATION OF REGIONAL DEVELOPMENT AGENCIES
 
Розширений пошук
 
   Головний ЗаголовокУкраїнськаАнглійськаДомашня СторінкаКарта СайтуПошукКонтактна інформація
 Головне Меню
 Новини
 Європейський Союз продовжує допомагати розвиткові сільського господарства і села України
04.08.2006   Європейський Союз продовжує допомагати розвиткові сільського господарства і села України
Одним із вагомих елементів цієї допомоги став проект ЄС-ТАСІС «Надання підтримки малим і середнім підприємствам на селі». Цей масштабний проект тривав з 2004-го року і нині завершує свою роботу.
26 липня 2006 року проект провів підсумкову конференцію, на якій представив свої напрацювання. На конференції було презентовано результати його роботи в площині розвитку кредитних спілок в Україні. Зокрема, учасники обговорили здобутки у створенні ефективної моделі системи кредитних спілок. Дискусія спиралася на практичні пропозиції щодо функціонування моделей кооперативних систем у різних країнах та практики діяльності кредитних спілок в Україні.
Із вітальним словом до учасників конференції звернувся Голова Представництва Європейської Комісії в Україні Ієн Боуг. У своїй промові пан Боуг наголосив на тому, що проект, підтриманий Європейським Союзом, працював у тісному контакті з Кабінетом Міністрів, Міністерством аграрної політики та Державною комісією з регулювання ринків фінансових послуг України. За словами Голови Представництва Європейської Комісії, проект зробив значний внесок у розвиток української системи кредитної кооперації.
У конференції також взяли участь представники Міністерства аграрної політики України, Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України, Національного банку України, Інституту аграрної економіки, обласних державних адміністрацій, обласних рад, проекту ЄС-ТАСІС «Надання підтримки малим та середнім підприємствам на селі», Канадської програми зміцнення кредитних спілок України, кредитних спілок, обласних асоціацій кредитних спілок, об’єднаних кредитних спілок та інших організацій.
„Український кредитний рух упевнено перетворюється на систему кредитної кооперації України”, - таким є головний висновок підсумкової конференції. І саме цю трансформацію українського кредитного руху можна вважати основним досягненням дворічної роботи проекту.
Започатковуючи цю ініціативу, Європейський Союз прагнув надати Україні допомогу у створенні нових і розширенні наявних механізмів фінансування сільського господарства. Проект заклав підвалини для розвитку системної кредитної кооперації з особливим наголосом на забезпечення кредитними ресурсами українського села. Він долучився як до вироблення законодавчих ініціатив з підтримки кредитної кооперації, так і до зміцнення потенціалу самих кредитних спілок. Загалом на ці потреби Європейський Союз надав близько 2,5 мільйонів євро. Уже нині можна спостерігати за позитивними наслідками цієї ініціативи.

Повнішу інформацію про проект ЄС-ТАСІС «Надання підтримки малим і середнім підприємствам на селі» можна знайти на веб-сторінці проекту
www.rural-sme.org.ua. За докладнішою інформацією звертайтеся до координатора зв’язків з громадськістю:

Марина Зарицька
Координатор зв’язків з громадськістю
Проект ЄС-ТАСІС «Надання підтримки малим та середнім підприємствам на селі»
Тел. (044) 278-63-13, 8 (067) 940-40-56
Ел. пошта:
maryna.zarytska@rural-sme.org.ua
www.narda.org.ua
 Реєстрація

 Підписка
 
 Стратегічні програми ААРРУ

 Запровадження сучасної державної регіональної політики в Україні
 Розвиток всеукраїнської мережі експертів та фахівців з регіонального розвитку
 Pозроблення і впровадження нової моделі агенції регіонального розвитку
 Залучення іноземних інвестицій в регіони
 Розвиток малого та середнього бізнесу в Україні
 Розвиток сільських територій

 Регіональний розвиток у ЄС

ААРРУ активно відслідковує важливі новини і події у регіональному розвитку Європейського Союзу

Новини регіонального розвитку в Європейському Союзі

Глосарій основних термінів Європейського Союзу

ГЛОСАРІЙ українською і англійською мовами

 Географія відвідувачів сайту
Locations of visitors to this page