АСОЦІАЦІЯ АГЕНЦІЙ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ
NATIONAL ASSOCIATION OF REGIONAL DEVELOPMENT AGENCIES
 
Розширений пошук
 
   Головний ЗаголовокУкраїнськаАнглійськаДомашня СторінкаКарта СайтуПошукКонтактна інформація
 Головне Меню
 Новини
 Європейська Комісія затверджує директиви для ведення переговорів щодо укладання нової розширеної угоди з Україною
13.09.2006   Європейська Комісія затверджує директиви для ведення переговорів щодо укладання нової розширеної угоди з Україною

Сьогодні Європейська Комісія запропонувала директиви з ведення переговорів щодо укладання нової розширеної угоди з Україною, що має замінити діючу Угоду про партнерство і співробітництво. В розширеній Угоді застосовуватиметься масштабний і амбіційний підхід та вона також включатиме питання про створення Зони вільної торгівлі. Запропоновані директиви для ведення переговорів будуть передані для затвердження Раді Міністрів, з тим щоб переговорний процес розпочався на початку 2007 року. Це рішення було прийнято напередодні першого візиту нового Прем’єр-міністра України до Брюсселя. Прем’єр-міністр Віктор Янукович зустрінеться з Віце-президентом Гюнтером Ферхойгеном та Комісаром із зовнішніх відносин та Європейської сусідської політики Бенітою Ферреро-Вальднер, а також візьме участь в засіданні Ради з питань співробітництва ЄС та України.

Напередодні візиту, Комісар Ферреро-Вальднер сказала: “Мені приємно, що Комісія схвалила напрямки ведення переговорів щодо нової угоди, яка дозволить посилити партнерські стосунки з Україною. Нова Угода зробить нас ближчими один до одного, піднісши рівень нашого співробітництва за широким колом питань, включаючи надзвичайно важливі напрямки, такі, як енергетика, юстиція та безпека, транспорт та охорона навколишнього середовища. Я сподіваюсь, що це стане поштовхом для України щодо продовження важливих реформ, які ми розпочали разом”.

Комісар з питань торгівлі Петер Манделсон додав: "Нова Угода має на меті узгодити майбутній вступ України до СОТ із питанням про Зону вільної торгівлі, що створює надійні засади для близьких торгівельних і економічних стосунків між ЄС та Україною. Узгодження нормативної бази і ліквідація бар’єрів, що стоять на шляху торгівлі, сприятиме залученню нових інвестицій та спростить здійснення ділових контактів крізь кордони"

Нова Угода буде повномасштабним документом, що охоплюватиме всі сфери спільної діяльності ЄС та України. Вона максимально можливо розширить положення існуючої Угоди про партнерство і співробітництво. Передбачається, що до Угоди будуть включені положення про спільні цінності, поглиблене співробітництво в сфері юстиції, свободи та безпеки, енергетичного сектору, та стосовно співробітництва за широким колом питань, таких як транспорт та охорона навколишнього середовища. Створення зони вільної торгівлі є одним із ключових моментів, за яким розпочнуться переговори, щойно Україна завершить процедуру вступу до СОТ. Таким чином Європейська Комісія сподівається, що Україна визначить для себе завдання затвердження решти законодавчих актів, що є необхідними для вступу до СОТ, як пріоритетне.
Переговори щодо нової Угоди будуватимуться на позитивних досягненнях, що існують в контексті реалізації Плану дій сусідської політики ЄС-Україна.
Очікується, що під час проведення засідання Ради з питань співробітництва ЄС та України 14 вересня, відбудеться обговорення подальших кроків в межах Плану дій. Надзвичайного значення мають питання пов’язані із реалізацією положень Меморандуму про взаємопорозуміня в енергетичному секторі, і завершення роботи над угодами про реадмісію і спрощення візового режиму. Також обговорюватимуться питання щодо захисту прав людини, верховенства права, співробітництва в сфері спільної зовнішньої політики і політики безпеки (CFSP) і регіональних питань, торгівельно-економічної сфери, ядерної безпеки, транспорту та охорони навколишнього середовища.
Загальна інформація

Помаранчева революція початку 2005 року стала поворотним пунктом як для України, так і для ЄС у відносинах з цією країною. На той момент ЄС у висновках Ради, схвалених в лютому 2005 року взяв на себе політичне зобов’язання розпочати консультації щодо Розширеної угоди із Україною, що прийде на заміну діючій Угоді про партнерство та співробітництво. Передумовою цього процесу було виконання політичних пріоритетів, що містились в Плані дій Європейської політики сусідства. Вільні і чесні парламентські вибори, що відбулись в Україні в березні 2006 року стали ключовим моментом в цьому контексті і початком підготовки до проведення переговорів щодо нової Угоди .

Для більш докладної інформації:
http://ec.europa.eu/comm/external_relations/ukraine/intro/index.htm

www.narda.org.ua
 Реєстрація

 Підписка
 
 Стратегічні програми ААРРУ

 Запровадження сучасної державної регіональної політики в Україні
 Розвиток всеукраїнської мережі експертів та фахівців з регіонального розвитку
 Pозроблення і впровадження нової моделі агенції регіонального розвитку
 Залучення іноземних інвестицій в регіони
 Розвиток малого та середнього бізнесу в Україні
 Розвиток сільських територій

 Регіональний розвиток у ЄС

ААРРУ активно відслідковує важливі новини і події у регіональному розвитку Європейського Союзу

Новини регіонального розвитку в Європейському Союзі

Глосарій основних термінів Європейського Союзу

ГЛОСАРІЙ українською і англійською мовами

 Географія відвідувачів сайту
Locations of visitors to this page