АСОЦІАЦІЯ АГЕНЦІЙ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ
NATIONAL ASSOCIATION OF REGIONAL DEVELOPMENT AGENCIES
 
Розширений пошук
 
   Головний ЗаголовокУкраїнськаАнглійськаДомашня СторінкаКарта СайтуПошукКонтактна інформація
 Головне Меню
 Новини
 Каунтерпарт Інтернешнл завершує Програму підтримки громад та соціального розвитку
28.09.2004   Каунтерпарт Інтернешнл завершує Програму підтримки громад та соціального розвитку
30 вересня 2004 року Каунтерпарт Інтернешнл завершує Програму підтримки громад та соціального розвитку (CHAP) в Україні і Молдові.

Протягом 2001-2004 р.р., в рамках Програми CHAP, за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) було надано комплексну підтримку українським і молдавським громадським організаціям (НДО), задіяним у сфері соціальних послуг, шляхом надання гуманітарної і технічної допомоги та проведення навчальних семінарів.

Протягом трьох років Програма виконувалася на території 11 регіонів України: Луганської, Донецької, Сумської, Вінницької, Чернівецької, Кіровоградської, Миколаївської, Запорізької, Закарпатської, Черкаської областей, м. Севастополь та Автономної республіки Крим, а також в південному і північному регіонах Республіки Молдова.

З жовтня 2001 року, в рамках Програми в Україну і Молдову було поставлено 215 сорокафутових контейнерів з гуманітарною допомогою вартістю понад 20 мільйонів доларів США для розподілу серед найбільш вразливих верств населення. Зазначену допомогу було розподілено серед близько 1800 організацій, задіяних у сфері соціальних послуг в Україні та Молдові. Ці організації включали 770 НУО, 247 медичних закладів, 427 навчальних закладів, 13 організацій з надання допомоги у надзвичайних ситуаціях та інші організації, що надають допомогу дітям, багатодітним сім’ям, ветеранам, інвалідам, людям похилого віку тощо.

Одним із основних напрямків роботи Програми було проведення тренінгів-семінарів і стажувань для НУО-партнерів та інших громадських організацій. Протягом трьох років діяльності Програми, представники 84 НУО України і 20 НУО Молдови взяли участь в навчальних семінарах з питань організаційного управління НУО, роботи з персоналом, написання проектів, залучення ресурсів, налагодження зв’язків з громадськістю, питань законодавства, оподаткування громадських організацій тощо.

Результатами проведених тренінгів стало встановлення партнерських відносин між організаціями-учасниками – українськими і молдавськими НУО, а також іноземними донорськими організаціями. Завдяки можливостям, які були отримані в результаті участі у навчальних семінарах, організації-учасники збільшили кількість залучених ресурсів більш ніж на 50%, а багато з них розробили свої власні навчальні програми на основі пройдених тренінгів.

Для підсилення інфраструктури та прискорення інституційного розвитку організацій - НУО-партнерів Програми, було надано технічну допомогу на суму понад 230 тис. американських доларів.

Довідково.
Каунтерпарт Інтернешнл здійснює діяльність в Україні і Молдові від імені Уряду США через USAID з 1994 р. З початку своєї діяльності, USAID/Каунтерпарт надали гуманітарну допомогу близько 6800 організаціям, задіяним в сфері соціальних послуг, по всій території України і Молдови, загальна вартість якої перевищує 190 мільйонів американських доларів.
www.narda.org.ua
 Реєстрація

 Підписка
 
 Стратегічні програми ААРРУ

 Запровадження сучасної державної регіональної політики в Україні
 Розвиток всеукраїнської мережі експертів та фахівців з регіонального розвитку
 Pозроблення і впровадження нової моделі агенції регіонального розвитку
 Залучення іноземних інвестицій в регіони
 Розвиток малого та середнього бізнесу в Україні
 Розвиток сільських територій

 Регіональний розвиток у ЄС

ААРРУ активно відслідковує важливі новини і події у регіональному розвитку Європейського Союзу

Новини регіонального розвитку в Європейському Союзі

Глосарій основних термінів Європейського Союзу

ГЛОСАРІЙ українською і англійською мовами

 Географія відвідувачів сайту
Locations of visitors to this page