АСОЦІАЦІЯ АГЕНЦІЙ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ
NATIONAL ASSOCIATION OF REGIONAL DEVELOPMENT AGENCIES
 
Розширений пошук
 
   Головний ЗаголовокУкраїнськаАнглійськаДомашня СторінкаКарта СайтуПошукКонтактна інформація
 Головне Меню
 Новини
 Івано-Франківщина розробила власну стратегію розвитку та маркетингу туризму до 2015 року
19.01.2007   Івано-Франківщина розробила власну стратегію розвитку та маркетингу туризму до 2015 року

Ініціатива розробки Стратегії розвитку та маркетингу туризму Івано-Франківської області до 2015 року (надалі – Стратегії) вперше була започаткована у 2005 році при формуванні Концепції проекту „Створення комплексної системи розвитку туристичної індустрії Івано-Франківщини”. Спільна ініціатива Асоціації економічного розвитку Івано-Франківщини, Ради з туризму Карпатського регіону та Івано-Франківської обласної ради підтримана Фондом сприяння місцевому самоврядуванню України за результатами

Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування у 2005 році й Івано-Франківською обласною державною адміністрацією та покладена в основу розробки Стратегії економічного і соціального розвитку територій області до 2015 року, а саме її стратегічного напряму „Розвиток туристично-рекреаційного комплексу”, формування якої передбачено розпорядженням обласної державної адміністрації від 21.09.2006 №551/111-р на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 21.07.2006 року №1001.

Туристично-рекреаційна галузь є стратегічним напрямом розвитку Івано-Франківщини. Об’єктивно область має всі передумови для інтенсивного розвитку внутрішнього та іноземного туризму: особливості географічного розміщення та рельєфу, сприятливий клімат, багатство природного, історико-культурного та туристично-рекреаційного потенціалів.

За своїм туристично-рекреаційним потенціалом Івано-Франківська область повинна стати рівноправним учасником туристичного простору Карпатського Єврорегіону та туристичного ринку Європи. Розширення міжнародних зв'язків відкриває великі можливості для просування туристичного продукту регіону на світовому ринку, залучення до світового інформаційного простору, передового досвіду організації туристичної діяльності.

Однак, проблемним на сьогодні є неефективне та нераціональне використання ресурсів, невідповідність рівня розвитку туристичної індустрії наявному потенціалу. Це насамперед відсутність розвиненої інфраструктури, низька якість обслуговування, відсутність якісної реклами та глибинної інформації про туристичні послуги, відсутність повноцінної, адаптованої до Європейських інтеграційних процесів регіональної політики розвитку туризму. Недостатньо використовується потенціал для розвитку туризму в сільській місцевості як основного напряму зменшення безробіття та подолання бідності в регіоні.

Одним з ефективних інструментів успішного вирішення зазначених проблем та забезпечення сталої динаміки росту якості життя громадян є стратегічне планування розвитку території. Дієвість цього інструменту доведена кількома десятиліттями його застосування на практиці планування розвитку територій багатьох країн світу. Останнім часом процес стратегічного планування як інструменту стратегічного управління набуває особливого значення в Україні. Це пов’язано з розвитком тенденцій децентралізації в управлінні та делегуванні значної частини управлінських повноважень на місця.

Затверджена у 2004 році Стратегія економічного та соціального розвитку Івано-Франківської області до 2011 року передбачила одним із пріоритетних напрямків розвитку - туристично-рекреаційну галузь. Це обумовлює необхідність розробки відповідної Стратегії.

Якщо Ви бажаєте отримати електронну версію Стратегії (у форматі PDF, розмір - 3Мб) пишіть, будь ласка, на info@narda.org.ua

Джерело: Асоціація економічного розвитку Івано-Франкінщини (член ААРРУ)

 

www.narda.org.ua
 Реєстрація

 Підписка
 
 Стратегічні програми ААРРУ

 Запровадження сучасної державної регіональної політики в Україні
 Розвиток всеукраїнської мережі експертів та фахівців з регіонального розвитку
 Pозроблення і впровадження нової моделі агенції регіонального розвитку
 Залучення іноземних інвестицій в регіони
 Розвиток малого та середнього бізнесу в Україні
 Розвиток сільських територій

 Регіональний розвиток у ЄС

ААРРУ активно відслідковує важливі новини і події у регіональному розвитку Європейського Союзу

Новини регіонального розвитку в Європейському Союзі

Глосарій основних термінів Європейського Союзу

ГЛОСАРІЙ українською і англійською мовами

 Географія відвідувачів сайту
Locations of visitors to this page