АСОЦІАЦІЯ АГЕНЦІЙ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ
NATIONAL ASSOCIATION OF REGIONAL DEVELOPMENT AGENCIES
 
Розширений пошук
 
   Головний ЗаголовокУкраїнськаАнглійськаДомашня СторінкаКарта СайтуПошукКонтактна інформація
 Головне Меню
 Новини
 Карпатський дім - сприяння транскордонної співпраці в Карпатському регіоні
05.02.2008   Карпатський дім - сприяння транскордонної співпраці в Карпатському регіоні

22-24 січня 2008 року в м. Санок, що у Польщі, відбулась міжнародна конференція Карпатського фонду в підтримку проекту «Карпатський дім - сприяння транскордонної співпраці в Карпатському регіоні».

Організатором цього заходу виступив Карпатський фонд - Польща, під патронатом п. Knut Hauge, Посла Королівства Норвегія, м. Варшава, п. Elzbieta Bienkowska, міністерство з питань регіонального розвитку, м. Варшава, та п. Zygmunt Cholewinski, голова муніципалітету Підкарпатського воєводства, м. Жешув. Учасниками конференції були представники НУО з п’яти країн, що входять до Карпатського фонду, а зокрема: Польщі, Угорщини, Румунії, Словаччини та України.  

В програму входило офіційне відкриття Карпатського Дому в м. Санок. Проект «Карпатського Дому» реалізується за фінансової підтримки Ісландії, королівств Ліхтенштейну та Норвегії через ЕЕА та Норвезький фінансовий механізми.

Мета проекту – за допомогою організації ряду заходів циклічного характеру сприяти інтенсифікації співпраці польських, словацьких, румунських, угорських та українських регіонів, які розташовані на теренах Карпат.  Проект стосується місцевої влади, бізнесу та неурядових організацій. Консультаційна діяльність – впроваджена з метою пропозиції високоякісних послуг, пов’язаних з пошуком довготривалого фінансування проектів, а також європейської підтримки в пошуку засобів зі структурних фондів ЄС та інших джерел фінансування.  

На конференції було представлено різні проекти з п’яти Карпатських регіонів, та йшла мова про те як використовуються європейські неурядові фонди в цих регіонах. Також обговорювались основні проблеми неурядового сектору в галузі доступу до фондів ЄС та інших джерел фінансування, де і як отримати доступ до європейських та інших фондів та яким чином досягти їх більш ефективного освоєння неурядовим сектором.

В кінці конференції всі учасники були поділені на 4 робочі групи для роботи над можливими напрямками розробки спільних транскордонних  проектів. Зокрема були представленні такі можливі теми спільних міжнародних проектів як розвиток людських ресурсів, очистка транскордонних річок, розробка єдиного туристичного продукту, банк даних «Карпатський навігатор» до події Євро-2012 та інші. Всі учасники виявили велике зацікавлення в представлених проектах, що дає надію на їх втілення, а не просто загальне обговорення.

Від виконавчої дирекції Асоціації агенцій регіонального розвитку України у роботі конференції взяла участь Мар’яна Саврук, координатор проектів ААРРУ. Якщо у Вас виникли запитання щодо конференції, звертайтесь будь ласка до Мар'яни: msavruk@narda.org.ua.

Детальнішу інформацію про Карпатський Фонд можна отримати тут:  www.carpathianfoundation.org

www.narda.org.ua
 Реєстрація

 Підписка
 
 Стратегічні програми ААРРУ

 Запровадження сучасної державної регіональної політики в Україні
 Розвиток всеукраїнської мережі експертів та фахівців з регіонального розвитку
 Pозроблення і впровадження нової моделі агенції регіонального розвитку
 Залучення іноземних інвестицій в регіони
 Розвиток малого та середнього бізнесу в Україні
 Розвиток сільських територій

 Регіональний розвиток у ЄС

ААРРУ активно відслідковує важливі новини і події у регіональному розвитку Європейського Союзу

Новини регіонального розвитку в Європейському Союзі

Глосарій основних термінів Європейського Союзу

ГЛОСАРІЙ українською і англійською мовами

 Географія відвідувачів сайту
Locations of visitors to this page