АСОЦІАЦІЯ АГЕНЦІЙ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ
NATIONAL ASSOCIATION OF REGIONAL DEVELOPMENT AGENCIES
 
Розширений пошук
 
   Головний ЗаголовокУкраїнськаАнглійськаДомашня СторінкаКарта СайтуПошукКонтактна інформація
 Головне Меню
 Новини
 Конференція на тему «Зміцнення демократії на місцях шляхом захисту прав і можливостей сільського населення»
26.05.2008   Конференція на тему «Зміцнення демократії на місцях шляхом захисту прав і можливостей сільського населення»

23 травня 2008 року у приміщені Торгово-промислової палати відбулася конференція на тему «Зміцнення демократії на місцях шляхом захисту прав і можливостей сільського населення». Зокрема ключовим питанням зустрічі було «роль громадських організацій у захист прав і можливостей селян». Під час заходу було зроблено кілька презентацій проектів від громадських організацій, які працюють над розвитком села. З першим проектом під назвою «Підвищення обізнаності сільських жителів щодо своїх прав та можливостей» виступила Прокопенко Світлана Степанівна, директор ГО «Інститут сільського розвитку», який і організував цю конференцію. Проект діє в рамках Європейської програми «Демократія та права людини» (EIDHR) - «Сприяння демократичному процесу» (Україна). Ціль – підвищити спроможності сільського населення України в захисті своїх економічних та соціальних прав. Головними завданнями проекту є підтримка створення законодавчого середовища, сприятливого для розвитку сільської місцевості та узагальнення і поширення успішних моделей та досвіду підвищення добробуту сільських жителів. До останнього відноситься підвищення доходів, диверсифікація сільської економіки, підвищення спроможності органів місцевого самоврядування вирішувати сільські проблеми, розвиток соціально-економічного партнерства та підвищення поінформованості селян.

 

Також були виступи представників різних громадських організацій, таких як «Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України», «Інститут розвитку аграрних ринків» та «Асоціація спеціалістів в аграрній сфері «Третейська ініціатива»». І було представлено роботи по розвитку сільської місцевості громадських організацій з інших міст України, таких як «Асоціація захисту прав молоді Волині» (м.Луцьк), «Центр розвитку та підтримки села» (м.Одеса) та «Слобідський селянський розвиток» (м.Луганськ).

 

Одним із найважливіших питань всієї конференції було «як забезпечити життєздатність громадської організації?», на яке намагалась відповісти у своїй презентації Тимошенко Н.В., провідний експерт ГО «Інститут сільського розвитку». У представлений рецепт успіху входить: відповідне нормативно-правове середовище, стратегічне планування, фінансова життєздатність, ефективність формування іміджу, диверсифікація діяльності/глибока спеціалізація, доступ до інфраструктури, запровадження методики оцінювання діяльності, тощо.

 

На закритті конференції було презентовано «Бібліотечку прав сільських жителів», видану в рамках проекту ««Підвищення обізнаності сільських жителів щодо своїх прав та можливостей», за фінансової підтримки Європейського Союзу. Ця бібліотечка представляє собою блок із десяти публікацій, які спрямовані на соціальний, економічний захист прав сільського населення, а також на забезпечення основних прав та свобод жителів села. 

www.narda.org.ua
 Реєстрація

 Підписка
 
 Стратегічні програми ААРРУ

 Запровадження сучасної державної регіональної політики в Україні
 Розвиток всеукраїнської мережі експертів та фахівців з регіонального розвитку
 Pозроблення і впровадження нової моделі агенції регіонального розвитку
 Залучення іноземних інвестицій в регіони
 Розвиток малого та середнього бізнесу в Україні
 Розвиток сільських територій

 Регіональний розвиток у ЄС

ААРРУ активно відслідковує важливі новини і події у регіональному розвитку Європейського Союзу

Новини регіонального розвитку в Європейському Союзі

Глосарій основних термінів Європейського Союзу

ГЛОСАРІЙ українською і англійською мовами

 Географія відвідувачів сайту
Locations of visitors to this page