АСОЦІАЦІЯ АГЕНЦІЙ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ
NATIONAL ASSOCIATION OF REGIONAL DEVELOPMENT AGENCIES
 
Розширений пошук
 
   Головний ЗаголовокУкраїнськаАнглійськаДомашня СторінкаКарта СайтуПошукКонтактна інформація
 Головне Меню
 Новини
 Єврокомісар з енергетики: до 2050 року ЄС має зменшити викиди на 80-95%
10.03.2011   Єврокомісар з енергетики: до 2050 року ЄС має зменшити викиди на 80-95%
Найближчим часом Єврокомісія збирається презентувати «Енергетичну дорожню карту до 2050 року», однією з цілей якої буде зменшення викидів парникових газів на 80-95% порівняно з 1990 роком. Про це заявив Єврокомісар з енергетики Ґюнтер Еттинґер, виступаючи 10 лютого в Лондоні.
Іншим пріоритетом є зменшення споживання енергії, яке саме по собі може стати «додатковим джерелом постачання», вважає Еттинґер. «Якщо ми зменшимо споживання на 1%, це заощадить енергію, яку вироблять 50 вугільних теплоелектростанцій та 25 000 вітряних турбін».
Однак попри добрі результати в інших сферах, у підвищенні енергоефективності ЄС «серйозно відстає». «Якщо ми збережемо нинішні темпи, то до 2020 року досягнемо тільки половини від нашої мети зменшення споживання на 20%», - попереджає Еттинґер. Для покращення ситуації Комісар пропонує прописувати жорсткі вимоги енергоефективності до придбання товарів і послуг у рамках державних закупівель, а також встановити чіткі вимоги енергозаощадження в будівництві.
Відсутність справжнього інтегрованого енергетичного ринку є ще однією проблемою Союзу. Після понад половини століття європейської інтеграції європейський енергетичний ландшафт «залишається здебільшого фрагментованим», - заявляє Комісар. Побудова єдиного енергетичного ринку вимагає не лише подальшої правової гармонізації, але й великих інвестицій. Для побудови нових сполучень та транспортних шляхів ЄС потребуватиме у найближчі десять років 600 мільярдів євро; із них 400 мільярдів мають надійти з приватного сектора.
Цей європейський енергетичний ринок не має обмежуватися кордонами ЄС, продовжує Еттинґер. Він має інтегрувати сусідів Союзу, як на Сході, так і на Півдні. Ключовим інструментом у цьому процесі має стати Енергетична спільнота, яка вже поєднала ЄС із країнами східної та південно-східної Європи, зокрема з Україною, нагадав Комісар.
www.narda.org.ua
 Реєстрація

 Підписка
 
 Стратегічні програми ААРРУ

 Запровадження сучасної державної регіональної політики в Україні
 Розвиток всеукраїнської мережі експертів та фахівців з регіонального розвитку
 Pозроблення і впровадження нової моделі агенції регіонального розвитку
 Залучення іноземних інвестицій в регіони
 Розвиток малого та середнього бізнесу в Україні
 Розвиток сільських територій

 Регіональний розвиток у ЄС

ААРРУ активно відслідковує важливі новини і події у регіональному розвитку Європейського Союзу

Новини регіонального розвитку в Європейському Союзі

Глосарій основних термінів Європейського Союзу

ГЛОСАРІЙ українською і англійською мовами

 Географія відвідувачів сайту
Locations of visitors to this page