АСОЦІАЦІЯ АГЕНЦІЙ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ
NATIONAL ASSOCIATION OF REGIONAL DEVELOPMENT AGENCIES
 
Розширений пошук
 
   Головний ЗаголовокУкраїнськаАнглійськаДомашня СторінкаКарта СайтуПошукКонтактна інформація
 Головне Меню
 Новини
20.02.2016  Децентралізація в Україні за планом «Б» йде ще з 2014 року, — В’ячеслав Негода
Усім, хто говорить, що відкладання голосування змін до Конституції вимагає плану «Б» для реформи місцевого самоврядування та децентралізації, треба розуміти, що ця...
01.02.2016  Україна залучить від ЄІБ 400 млн євро на модернізацію житлово-комунального господарства
3 лютого Верховна Рада України ратифікувала Фінансову угоду (проект «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України») між Україною та...
26.09.2013  Оголошено конкурс на участь у РегіоНет - всеукраїнській мережі фахівців та практиків регіонального та місцевого розвитку
В Україні триває реформування сфери регіонального та місцевого розвитку, а тому сьогодні особливої актуальності набувають спроби мобілізації та підвищення потенціалу...
 Електронна бібліотека місцевого і регіонального розвитку
Електронна бібліотека місцевого і регіонального розвитку »  Розвиток локальних ресурсів або вступ до соціального інвестування


Розвиток локальних ресурсів або вступ до соціального інвестування
Руслан Краплич



ПЕРЕДМОВА

Можна довго говорити про необхідність цієї книги для сектора громадських організацій і бізнесу, а також суспільства в цілому. Однак це виглядатиме нескромно і звучатиме викликом для можливих опонентів. В дійсності, готуючи до друку це видання, колектив Фундації імені князів-благодійників Острозьких старався підкреслити досягнення та добрі справи, що були здійснені упродовж року окремими організаціями-учасниками Школи розвитку локальних ресурсів для НДО.

Разом з цим, ця книга стала черговим кроком до створення методичної бази на допо­могу українським соціальним інвесторам. Пояснюючи механізми ефективної благочинної діяльності потенційним благодійникам, ми одночасно спонукаємо громадські та благодійні організації стати більш відповідальними в процесі налагодження стабільної співпраці з соціально відповідальним бізнесом.

Ми також передбачаємо можливість використання цього видання як практичного зна­ряддя для розвитку професійної мережі фахівців із залучення фінансування для громадсь­кого сектора, на чиї плечі лягає завдання пошуку партнерів для соціального інвестування.

Більше 60 громадських і благодійних організацій (не враховуючи тих, які беруть участь у Школі розвитку локальних ресурсів) з різних регіонів України надіслали свої матеріали, які демонструють успішні приклади залучення та вкладення соціальних інвестицій для ефек­тивного вирішення суспільних (переважно гострих соціальних) проблем і розвитку місце­вих громад. Висловлюючи вдячність авторам, сподіваюся на розуміння того, що ми, через обмеженість об'єму книги не змогли помістити тут увесь, зібраний нашими спільними зу­силлями, позитивний досвід. Однак залишаємо можливість для наступних публікацій, ко­рисних широкому колу зацікавлених.

Поява цієї книги, напевно, спричинить чимало дискусій на предмет того, що користо­любні люди, котрі роблять бізнес (прошу не ототожнювати з цими поняттями усіх, хто успішно займається бізнесом), отримають підказки для фінансових махінацій та зловжи­вань і тим самим зіпсують репутацію усьому громадському сектору.

До подібних дискусій маємо ставитися по-філософськи, розуміючи, що достойні та доброчесні громадські та благодійні організації, які послуговуються правдивими цінностя­ми, знайдуть у цій книзі вказівки на перевірені ефективні механізми вигідного партнерст­ва між бізнесом і неприбутковими структурами.

Виданням цієї книги Фундація імені князів-благодійників Острозьких розпочинає но­вий етап своєї діяльності, спрямованої на розробку стратегій залучення соціальних інвес­тицій для розвитку місцевих громад, створюючи для досягнення цієї мети Міжрегіональну Академію Соціального Інвестування та фандрейзерів (фахівців із залучення фінансування).

Користуючись нагодою, дякую добровольцям, персоналу і партнерам Фундаціїімені князів-благодійників Острозьких за ту неоціненну допомогу, яка уможливила підготовку цієї книги до друку, а також міжнародним донорським та українським громадським і благодійним ор­ганізаціям за інтерес до справи та субсидіювання видання. Сподіваюся, що Ваші очікування будуть виправдані і ми й надалі продовжуватимемо співпрацю.

Буду вдячний за коментарі, рецензії та відгуки на адресу видання, яке тримаєте в руках. Радісно зустріну пропозиції стосовно наступних публікацій, корисних як для непри­буткових організацій, так і для тих, хто надає їм допомогу, розглядає можливості здійснен­ня соціального інвестування, розвиває місцеві ресурси в громадах.

ДОПОМАГАЮЧИ УКРАЇНЦЯМ -ДОПОМАГАЄМО УКРАЇНІ!

Руслам Краплич,

Голова Ради Директорів

Фундації імені князів-благодійників Острозьких

15.02.2005
www.narda.org.ua
 Реєстрація

 Підписка
 
 Стратегічні програми ААРРУ

 Запровадження сучасної державної регіональної політики в Україні
 Розвиток всеукраїнської мережі експертів та фахівців з регіонального розвитку
 Pозроблення і впровадження нової моделі агенції регіонального розвитку
 Залучення іноземних інвестицій в регіони
 Розвиток малого та середнього бізнесу в Україні
 Розвиток сільських територій

 Регіональний розвиток у ЄС

ААРРУ активно відслідковує важливі новини і події у регіональному розвитку Європейського Союзу

Новини регіонального розвитку в Європейському Союзі

Глосарій основних термінів Європейського Союзу

ГЛОСАРІЙ українською і англійською мовами

 Географія відвідувачів сайту
Locations of visitors to this page