АСОЦІАЦІЯ АГЕНЦІЙ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ
NATIONAL ASSOCIATION OF REGIONAL DEVELOPMENT AGENCIES
 
Розширений пошук
 
   Головний ЗаголовокУкраїнськаАнглійськаДомашня СторінкаКарта СайтуПошукКонтактна інформація
 Головне Меню
 Новини
 За рейтингом якості життя Україна на 99 позиції
19.11.2004   За рейтингом якості життя Україна на 99 позиції
18 листопада впливовий британський журнал The Economіst опублікував рейтинг якості життя в 111 країнах світу "The World іn 2005" - Україна посіла 99 місце.

Згідно з даними журналу The Economіst, найбільш задоволені якістю життя - ірландці, що зайняли перше місце в рейтингу з коефіцієнтом 8,3. Біля них розташувались Швейцарія, Норвегія, Люксембург і Швеція.

Найбагатша країна світу - США - виявилася на 13-му місці, незважаючи на те, що за рівнем доходів на душу населення зайняла друге місце після Люксембургу.

Росія виявилася на 105-му місці зі 111 країн, незважаючи на те що за матеріальними показниками зайняла 55-ту позицію. Гірше, ніж у Росії, життя тільки в Нігерії, Ботсвані, на Гаїті й у Зімбабве, а також у двох колишніх радянських республіках - Узбекистані і Таджикистані.

Довідково.
Перший рейтинг якості життя в різних країнах світу журналу The Economіst підготувала компанія Economіst Іntellіgence Unіt (EІ) - дослідницький підрозділ компанії The Economіst Group, що видає журнал. Робота зі створення рейтингу продовжувався майже рік. У ньому EІ застосувала комбінований підхід до статистичного опису якості життя, з'єднавши разом дані за валовим внутрішнім продуктом на душу населення і результати опитувань населення (усі ці дані були переведені в цифрові коефіцієнти).

В основу опитувань були покладені вісім найважливіших факторів, що, на думку дослідників EІ, і визначають те, наскільки та або інша людина вдоволена життям у своїй країні. Цими факторами є здоров'я, включаючи тривалість життя; політична стабільність і особиста безпека; сімейне життя (з урахуванням рівня розлучень); наявність громадського життя; клімат; рівень безробіття в країні; наявність політичних свобод і рівність статей, що визначається порівняльним аналізом рівня зарплат чоловіків і жінок.

Джерело : http://uralpress.ru/politika
www.narda.org.ua
 Реєстрація

 Підписка
 
 Стратегічні програми ААРРУ

 Запровадження сучасної державної регіональної політики в Україні
 Розвиток всеукраїнської мережі експертів та фахівців з регіонального розвитку
 Pозроблення і впровадження нової моделі агенції регіонального розвитку
 Залучення іноземних інвестицій в регіони
 Розвиток малого та середнього бізнесу в Україні
 Розвиток сільських територій

 Регіональний розвиток у ЄС

ААРРУ активно відслідковує важливі новини і події у регіональному розвитку Європейського Союзу

Новини регіонального розвитку в Європейському Союзі

Глосарій основних термінів Європейського Союзу

ГЛОСАРІЙ українською і англійською мовами

 Географія відвідувачів сайту
Locations of visitors to this page