АСОЦІАЦІЯ АГЕНЦІЙ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ
NATIONAL ASSOCIATION OF REGIONAL DEVELOPMENT AGENCIES
 
Розширений пошук
 
   Головний ЗаголовокУкраїнськаАнглійськаДомашня СторінкаКарта СайтуПошукКонтактна інформація
 Головне Меню
 Новини
 Круглий стіл «Громадська експертиза рішень Київської міської ради»
20.05.2008   Круглий стіл «Громадська експертиза рішень Київської міської ради»

20 травня 2008 року у приміщені Київської міської ради відбувся круглий стіл на тему «Громадська експертиза управлінських рішень Київради».  Для обговорення учасникам зібрання було представлено розробки документу Головного управління з питань внутрішньої політики Київської міської державної адміністрації «Пропозиції щодо внесення змін до регламенту Київради з урахуванням Заходів Програми сприяння розвитку громадянського суспільства у м. Києві на 2007-2008 роки». Цей документ входить до основного пакету підготованого для подання проекту Рішення київської міської ради «Про внесення змін і доповнень до рішення Київради від 20.06.2002 №27/77 «Про Регламент Київської міської ради» (щодо запровадження громадської експертизи проектів рішень). Проект було розроблено з метою удосконалення та розвитку механізму співпраці громадськості та київської міської влади, зважаючи на необхідність участі громадськості при розробці і прийнятті владних рішень та налагодження постійної співпраці з громадою.

 

 

Учасники круглого столу обговорювали подані пропозиції в представленому документі та намагались віднайти оптимальну модель співпраці громадськості та Київради в процесі прийняття управлінських рішень. Ідея створення громадської дорадчої ради є досить популярна та актуальна, і є бажання втілити її у всіх містах України але почати вирішили зі столиці, так як тут є її найбільша потреба. І хоча, перший такий вагомий крок як написання пропозицій про внесення змін був зроблений, ще багато роботи попереду і багато питань та проблем щодо створення та функціонування дорадчої ради  ще потрібно вирішити. Зараз вживають різні заходи задля того, щоб підготуватися до нової форми співпраці між владою та громадськістю, наприклад у деяких ВУЗах проводять спеціальні курси по навчанню студентів, також роботи з дітьми - спеціальна дитяча брошура та сайт про громадське суспільство, який скоро функціонуватиме. Адже основа громадянського суспільства - це громадська освіта. 

 

   

На сайті Міністерства юстиції діє рубрика «Обговорення законопроектів» (http://www.minjust.gov.ua/0/discuss), в якій кожен бажаючий може ознайомитись з проектом про проведення громадської експертизи діяльності органів виконавчої влади, а також надіслати свої зауваження та коментарі з цього приводу.

www.narda.org.ua
 Реєстрація

 Підписка
 
 Стратегічні програми ААРРУ

 Запровадження сучасної державної регіональної політики в Україні
 Розвиток всеукраїнської мережі експертів та фахівців з регіонального розвитку
 Pозроблення і впровадження нової моделі агенції регіонального розвитку
 Залучення іноземних інвестицій в регіони
 Розвиток малого та середнього бізнесу в Україні
 Розвиток сільських територій

 Регіональний розвиток у ЄС

ААРРУ активно відслідковує важливі новини і події у регіональному розвитку Європейського Союзу

Новини регіонального розвитку в Європейському Союзі

Глосарій основних термінів Європейського Союзу

ГЛОСАРІЙ українською і англійською мовами

 Географія відвідувачів сайту
Locations of visitors to this page