АСОЦІАЦІЯ АГЕНЦІЙ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ
NATIONAL ASSOCIATION OF REGIONAL DEVELOPMENT AGENCIES
 
Розширений пошук
 
   Головний ЗаголовокУкраїнськаАнглійськаДомашня СторінкаКарта СайтуПошукКонтактна інформація
 Головне Меню
 Новини
20.02.2016  Децентралізація в Україні за планом «Б» йде ще з 2014 року, — В’ячеслав Негода
Усім, хто говорить, що відкладання голосування змін до Конституції вимагає плану «Б» для реформи місцевого самоврядування та децентралізації, треба розуміти, що ця...
01.02.2016  Україна залучить від ЄІБ 400 млн євро на модернізацію житлово-комунального господарства
3 лютого Верховна Рада України ратифікувала Фінансову угоду (проект «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України») між Україною та...
26.09.2013  Оголошено конкурс на участь у РегіоНет - всеукраїнській мережі фахівців та практиків регіонального та місцевого розвитку
В Україні триває реформування сфери регіонального та місцевого розвитку, а тому сьогодні особливої актуальності набувають спроби мобілізації та підвищення потенціалу...
 Портрет Асоціації економічного розвитку місцевих громад Харківської області

ІСТОРІЯ СТВОРЕННЯ

Асоціація економічного розвитку місцевих громад Харківської області об’єднує представників громад чотирнадцяти територіальних одиниць Харківщини. Більшисть з них були учасниками Проекту стратегічного планування Харківського Партнерства, що фінансувався Агентством США з міжнародного розвитку. В рамках цього Проекту органи влади територій (районні державні адміністрації та міськвиконкоми) створили відділи економічного розвитку. В ході спільної роботи над стратегічним плануванням, що базувався на регулярному обміні досвідом, учасники програми вирішили продовжувати співробітництво у галузі економічного розвитку міст та районів Харківщини й після закінчення Проекту. Саме тому у жовтні 2002 року була заснована Асоціація економічного розвитку місцевих громад Харківської області.


СТАТУС

Асоціація економічного розвитку місцевих громад Харківської області є неприбутковою громадською організацією. Це незалежна, недержавна організація, яка не пов’язана з політичними партіями. Організація фінансується за рахунок членських внесків і за рахунок здійснюваних проектів.


МЕТА: сприяння місцевому економічному розвиткові. Асоціація підтримує співробітництво та обмін досвідом між громадами, спільні зусилля місцевих влад, бізнесу та громадськості, спрямовані на покращення бізнес-клімату, мобілізацію місцевих ресурсів, стратегічне планування для економічного розвитку та створення умов для залучення інвестицій в місцеву економіку.


ПРОЕКТИ АСОЦІАЦІЇ У 2004 РОЦІ

 

У 2004 році Асоціація економічного розвитку місцевих громад Харківської області ініціювала та провела наступні основні заходи:

 

Січень 2004 - січень 2005: за фінансової підтримки Фонду „Євразія” Асоціація економічного розвитку розробила web- сайт „Форум місцевого економічного розвитку” (www.led.org.ua) . Серед задач цього проекту, що охоплює територію всієї України:

-            накопичення та поширення методичних матеріалів з питань місцевого економічного розвитку (МЕР);

-            проведення дискусій з актуальних проблем організації роботи Агентств МЕР, відділів (управлінь) економічного розвитку місцевих органів влади;

-            створення бази даних українських та закордонних експертів і консультантів;

-            методична підтримка створення Агентств (офісів) МЕР у тих регіонах, що не мали їх раніше;

-            поширення інформації про можливості одержання позабюджетного фінансування для здійснення локальних проектів.

Цей проект зараз завершено, але підтримується робота сайту „Форум місцевого економічного розвитку”  на тому ж рівні за рахунок коштів організації.

Січень 2004 - грудень 2004:  започатковано в 2003 році  та продовжується по теперішній час видання Інформаційного бюлетеня з місцевого економічного розвитку в рамках проекту місцевого економічного розвитку, що здійснювався Міжнародним корпусом експертів-добровольців за фінансової підтримки компанії Жіллетт. Це видання знайомить  читачів з новинами, подіями і досягненнями в області місцевого економічного розвитку. Видання орієнтоване на кожного, хто бажає приймати участь в покращенні місцевої економічної ситуації і створенні стабільної економіки. Це персонал агентств місцевого розвитку, представники місцевої влади, підприємницьких структур. Бюлетень розповсюджується по 500 адресам шляхом прямої розсилки.

 

Лютий – квітень 2004 рік: проведення аудиту менеджменту виконавчих органів місцевої влади м. Северодонецька, Кремінської районної адміністрації  в рамках проекту „Акция – Донбасс XXI век” за фінансової підтримки DFID.

Серпень 2004 рік:  за фінансової підтримки Корпусу Миру США спільно з „Регіональним центром сприяння бізнесу” (м. Харків), створено презентаційний компакт-диск „Чугуїв: вчора, сьогодні, завтра”, орієнтований на промоцію туристичної та інвестиційної привабливості міста.

Листопад 2004 – квітень 2005 рік: організація сталої діяльності громадського Факультету муніципального управління. Громадський Факультет муніципального управління створено для:

 1) навчання представників громади з метою розширення можливостей мешканців міста та їх участі в процесі вирішення конкретних проблем міста;

 2) отримання слухачами Факультету повної інформації про діяльність органів місцевого самоврядування та інших структур міста;

 3) залучення більшої кількості населення до реалізації стратегічного плану розвитку міста;

4) розповсюдження в подальшому цієї методики навчання серед інших громад Харківської області в рамках поширення ефективної практики взаємодії влади та громади.

 

Протягом 2004 року: участь в проведенні семінарів та консультацій з розробки стратегій економічного розвитку  міст Донецької області: м. Дебальцеве, м. Сніжне, м. Торез, м. Кіровське в рамках проекту Партнерство Громад Фонду „Україна – США”.

 

Соловйов Анатолій Миколайович, виконавчий директор.


www.narda.org.ua
 Реєстрація

 Підписка
 
 Стратегічні програми ААРРУ

 Запровадження сучасної державної регіональної політики в Україні
 Розвиток всеукраїнської мережі експертів та фахівців з регіонального розвитку
 Pозроблення і впровадження нової моделі агенції регіонального розвитку
 Залучення іноземних інвестицій в регіони
 Розвиток малого та середнього бізнесу в Україні
 Розвиток сільських територій

 Регіональний розвиток у ЄС

ААРРУ активно відслідковує важливі новини і події у регіональному розвитку Європейського Союзу

Новини регіонального розвитку в Європейському Союзі

Глосарій основних термінів Європейського Союзу

ГЛОСАРІЙ українською і англійською мовами

 Географія відвідувачів сайту
Locations of visitors to this page